Otvoren Konkurs za Femiksetu 6.0



Sviđa ti se? Javi ostalima!

FEMIX program za afirmaciju ženskog stvaralaštva poziva bendove i muzičarke iz Srbije da učestvuju svojim novijim pesmama na novom izdanju kompilacije domaće ženske autorske muzičke produkcije Femikseta 6.0!


Pozivamo bendove sa ženskim autorskim učešćem, kantautorke i muzičarke da pošalju svoje novije pesme na konkurs za novo izdanje kompilacije koje će biti objavljeno u junu. Šesto izdanje Femiksete biće objavljeno u saradnji sa Mikser Festivalom, a uz podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije.


Ovogodišnji Mikser festival odvija se pod sloganom „Osetljivo društvo", snažno obojen temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, mulikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikta.  


Nakon što su se u toj ulozi našle Ognjenka Lakićević, Milica Mitić i Bojana Vunturišević, veliko nam je zadovoljstvo što će ovogodišnja selektorka Femiksete biti Ida Prester! Ida će u predstojećem periodu preslušavati prispele numere i napraviti konačni odabir onih koje će se naći na kompilaciji. 

Rok za slanje pesama je 20. maj, a spisak pesama koje će se naći na kompilaciji biće objavljen 27. maja 2016. godine. Kao i prethodnim godina, Femikseta će biti dostupna u štampanom i online izdanju, sa mogućnošću besplatnog slušanja i preuzimanja. Na prethodnim izdanjima Femiksete učestvovalo je preko 70 različitih bendova i ženskih muzičkih imena i ona se sva nalaze se portalu Femix.Info, a poslednje i na platformi Bandcamp. Pozivamo vas da ih preslušate, ukoliko već niste to učinili!


Svako od dosadašnjih izdanja imalo je svoj originalni vizuelni identitet za koji su bile zaslužne mlade dizajnerke i vizuelne umetnice Manja Lekić, Tamara Brčić, Anđela Grabež, Milica Mrvić i Aleksandra Ninković, a ove godine za omot diska brine se Natalia Zwick.


Ukoliko ste zainteresovani da rezervišete svoj besplatan primerak Femiksete, raspoloženi da zajedno promovišemo kompilaciju na radio talasima, portalima i svirkama ili imate originalnu ideju, javite nam se na femixinfo@gmail.com.


Kriterijumi za učešče na kompilaciji:


1) Pesme koje imaju pravo učešća na kompilaciji Femixeta 6.0 moraju biti autorsko delo  kantautorke, autorke instrumentalne muzike, ili benda sa ženskim autorskim učešćem u kreiranju teksta i/ili muzike iz Srbije. Ne prihvataju se obrade.


2) Bendovi i muzičke autorke mogu na ovoj kompilaciji da budu predstavljeni sa po jednom autorskom kompozicijom, trajanja do 5:00 minuta. Kompozicije mogu da budu bilo kog autorskog pristupa i stila, pod uslovom da ne zagovaraju netrpeljivost i nasilje. Femikseta je žanrovski raznolika kompilacija! Kako bi ste bolje razumeli na šta mislimo pod time, bacite pogled na prethodna izdanja.

3) Bendovi i muzičarke čije su se kompozicije našle prethodnih godina na Femiksetama dobrodošli su da konkurišu opet, a naravno priželjkujemo i nove!  


3) Uslov je da kompozicije nisu snimljene pre 2015. godine, a to može da bude studijski, u potpunosti softverski ili uživo (ali zadovoljavajućeg kvaliteta) snimljeni zapis.


Tehničke napomene:


  • Kompozicije se šalju kao .wav fajlovi (44.100 Hz / 16-bit), preko sajta Wetransfer. Adresa za slanje fajla je femixinfo@gmail.com, a nakon preuzimanja fajla pošiljaocu će stići obaveštenje o preuzimanju.


  • Prilikom slanja kompozicija preko Wetransfer-a obavezno je organizatoru u posebnoj e-mail poruci poslati i sledeće informacije:

- naziv pesme/kompozicije

- ime benda, kantautorke ili kompozitorke

- tekst pesme, ukoliko postoji

- mesto stalnog boravka i delovanja benda/autorke

- u slučaju benda, ime autorke teksta i/ili muzike

- produkcija / diskografska kuća, ukoliko postoji

- kontakt e-mail i telefon

- kratka biografija ili opis benda/ autorke


  • Ukoliko je pesma već izdata, bilo bi dobro da se konsultujete sa izdavačem oko procedure i uslova objavljivanja i na Femikseti 6.0, a tu vam FEMIX tim nudi i svoju asistenciju.


FEMIX je program afirmacije ženskog stvaralaštva koji je 2010. godine pokrenula "Organizacija za promociju aktivizma",  aktivna u okviru Nezavisne kulturne scene Srbije, Krovne organizacije mladih Srbije i Regionalne mreže kulturnih rodnih praksi. Kao prva inicijativa te vrste u regionu, Femikseta je pokrenuta 2010. godine sa idejom da pruži relevantan presek kroz žensko muzičko stvaralaštvo u Srbiji, nastalo u okvirima nezavisne i samostalne produkcije.

Za više informacija kontaktirajte Mašu Peruničić iz FEMIX-a na femixinfo@gmail.com ili 060/3338-160.                                                          



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku