Idući tjedan počinje Udar groma 2016Sviđa ti se? Javi ostalima!

Udar groma se ove godine održava 1. i 2. srpnja u Karlovcu. Treće izdanje festivala nastavlja tradiciju ljetnih festivala na kojima nastupaju izvođači nezavisne, suvremene glazbene scene:

Uz već najavljene headlinere prve festivalske večeri na Udaru groma 2016, pulske pank prvake Fakofbolan, posebno najavljujemo nositelje druge večeri, grind core bend Bolesno Grinje, također iz Pule.

Bolesno grinje predstaviti će svoj najnoviji  album GRD koji upravo čeka objavljivanje. Popularni pulski bend nalazi se u samom vrhu svjetske scene uz imena kao što su Napalm Death, Bolt Thrower, Brutal Truth i druge. Bend u svojim tekstovima kritički uz  nezaobilaznu dozu humora govori o svakodnevnim problemima i pitanjima kojima se suočavaju obični grašani, a  zanimljivo je da je većina pjesama pisana i otpjevana na hrvatskom.
Obzirom da Grinje na festivalskim nastupima redovito zasjene ostala, pa čak i poznatija i veća imena, ne sumnjamo da posjetitelje drugog festivalskog dana očekuje pregršt dobre zabave.

Festival će se i ove godine održati na prostoru Kinološkog športskog kluba Karlovac s kojim organizator, udruga KA-MATRIX, surađuje niz godina na ovoj i drugim manifestacijama.
Kinološki poligon na samom je rubu šireg parkovnog pojasa nedaleko gradske Zvijezde i zbog svog bogatog zelenila daje tijekom cijelog dana ugodan hlad, idealan za smještanje festivalskog kampa. Uz prostor festivala nalazi se više uređenih kupališta na rijeci Korani koja upotpunjuju kontinentalnu turističku i zabavnu ponudu.

Dvodnevna koncertna događanja biti će upotpunjena dodatnim programima, te nezaobilaznim "distro" i "uradi sam" (DIY. fanzini, vinili, majice i sl.) štandovima.
Novitet koju pripremamo za ovu godinu je i streetart session u režiji karlovačkih, zagrebačkih i pulsih "uličnih" umjetnika.

U sklopu festivalskog prostora organiziran je kamp koji je besplatan za sve posjetitelje s kupljenom ulaznicom.

Udar groma održava se za vrijeme obilježavanja Dana grada Karlovca uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Karlovca.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.