Nova imena Bedem festa



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Završen je i treći demo festival, sa kojim sarađuje Bedem Fest, a prvi televizijski demo rok festival u Srbiji, Bunt Rok Festival na RTSu. Treće mjesto je pripalo sastavu iz Beograda, Irvas, na drugo je dospio bend iz Zrenjanina, Empathy Soul Project, a prvo mjesto je osvojio beogradski sastav Degeneza, koji će zajedno sa drugoplasiranim bendom nastupiti na 7.Bedem Festu „Vjeruj!".

Dok se još samo čeka pobjednik Zaječarske gitarijade, koji će se pridružiti demo bendovima Degenezi, Empathy Soul Project, Tight Grips i From Another Mother, iz Bedem Festa nam stižu i nova imena.

C:\Users\petar\Desktop\skttice.png

Ove godine prvi put u Crnoj Gori će nastupiti super grupa Škrtice. Na Bedem Festu će se tako ponovo naći Zoran Kostić Cane, ali ovog puta društvo na bini će mu praviti ritam sekcija Straight Mickey'n'The Boyz-a, Danilo Luković (bubnjevi) i Boško Mijušković (bas), dok su za gitarama Vladimir Kolarić (Veliki prezir) i Boris Mladenović (Jarboli, Neočekivana sila, Veliki prezir). Kao što je nekadašnji slogan 5.Bedem Festa glasio, „Srce kuca, tu je!", tako i članovima ove super grupe srce kuca zajedno. Svojim specifičnim miksom stilova, poput panka, hard roka, new wave-a, hard kora, eksperimentalne muzike, demistifikujućim tekstovima, koji kopaju stare rane koje nikad ne zarastaju, kao i eksplozivnošću živog nastupa, neće ostaviti nikog ravnodušnim.

C:\Users\petar\Desktop\Nezni Dalibor.png

Na 7.Bedem Festu „Vjeruj!", po prvi put u Crnoj Gori nastupiće i vranjanski bend Nežni Dalibor, sa stalnim prebivalištem u Beogradu. Jedni su od predstavnika tzv. Nove srpske scene. Krajem prošle godine su objavili prvi singl, koji najavljuje istoimeni album, četvrti po redu, „U slojevima". Produkciju na albumu potpisuje Caspar Wijnberg (The Saints) dok je mastering rađen u Da Goose Music Studio u Holandiji. Singlom „U slojevima" Nežni Dalibor je zatresao scenu i skrenuo pažnju na važne stvari i stanja, koja zanemarujemo da nas sve više preplavljuju i guše. Uslijedili su podjednako kritički i iskreni singlovi „Vikendima" i „Prvomajska". Kompletan album se uskoro očekuje.

Prvi put u Crnoj Gori, odnosno u Nikšiću na Bedem Festu, bićemo u prilici da uživamo i u nastupu fantastičnog shoegaze, dream pop, alternativnog beogradskog sastava Bitipatibi. Bend je nastao 2009.godine i iza sebe ima album „Lešnici divlji". Bitipatibi često je pravio pauze u radu i kroz njega je prošlo dosta muzičara, koji su se mijenjali u postavci, dok konstantu čini frontmenka Una Gašić, za klavijaturama i sa vokalom, koji čini ovaj bend onim što jeste. Bend je ponovo aktivan, kako koncertno, tako i studijski, objavivši nedavno par novih pjesama.

Bitipatibi, Nežni Dalibor, Škrtice, Empathy Soul Project, Degeneza, Tight Grips, From Another Mather, S vremena na vreme, Laka, Frenkie, Šank, Drugi način, E-play, Kralj Čačka, Aerodrom, imena su koja obećavaju nesvakidašnje rokenrol iskustvo na ovogodišnjem Bedemu, ali kako navode iz organizacije, tu se lista iznenađenja ne završava.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku