The Cyclist Conspiracy, Threesome i Dirty Fuse u "Elektropioniru"!



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U petak 24. juna u klubu "Elektropionir" (Cetinjska 15) veliki grčko-srpski surf spektakl: Threesome, The Cyclist Conspiracy i po prvi put u Beogradu mangaska braća Dirty Fuse! Očekujte celovečernju terevenku, miris nargila, raskalašne žene, žustre mangase i komplet kafansko surfovanje uz zvuke električnih gitara i buzukija! Početak u 21:00, ulaz 300 dinara.


DIRTY FUSE

Dirty Fuse su 2008. osnovali Duda Viktor i Kris Kogijos sa namerom da istražuju mahniti svet surf roka. Uglavnom pod uticajem Dika Dejla i bendova poput Ventures, Atlantics, Ramones i Television, svoju muziku su zasnovali na old school surfu 60-ih i kanalisali je kroz energiju garažnog i pank roka. Počinju da lutaju barovima i klubovima Atine kao trio (gitara-bas-bubnjevi) i sviraju uglavnom svoju, autorsku muziku. Posle par promena u postavi, sredinom 2009. snimaju svoje prve pesme koje će kasnije, iste godine, doživeti izdanje u vidu sedmoinčera "Lost Riders". Tokom 2010. bendu se priključuju Manos Kisamitakis (saksofon), Džon Drejk (bas) i Kostas Bakulas (gitara). Godine 2012. Dirty Fuse izdaje istoimeni, dugosvirajući cd, na kome se našla i "Sunset Beach" (surf obrada "Akroyalies Dilina" Vasilisa Cicanisa), kojA nailazi na veliko oduševljenje didžejeva i radijskih producenata (i koju su slušaoci North Sea Surf radija i članovi foruma SurfGuitar101.com proglasaili za 47. po redu na listi 101 najboljih surf rok pesama). Sledeće godine bend izdaje desetoinčer pod nazivom "Surfbetika!" sa 7 "surfovanih" rebetiko pesama (ovog puta na 60. mestu na listi 101 najboljih surf rok albuma po glasovima slušaoca North Sea Surf radija i članova foruma SurfGuitar101.com). Oktobra 2014. Deep Eddy Records (SAD) izdaje drugi album Dirty Fuse-a, "The Last Wave". Na novom albumu benda su se našle i dve neobjavljene pesme Džima Skijatisa (The Atlantics). Marta 2015. Duda Viktor se vraća u Brazil i gitaristkinja Eri Kapetanaki se priključuje bendu. Avgusta 2015, posle uspešne turneje po Kritu, gitarista Kostas Bakulas odlazi, a bend nastavlja u sastavu Kris Kogijos (bubnjevi), Manos Kisamitakis (saksofon), Džon Drejk (bas) i Eri Kapetanaki (gitara). Tokom godina, konstantna koncertna aktivnost i dinamični uživo nastupi postali su zaštitni znak benda.

Diskografija:

Lost Riders, 7 "EP (2010, self-released)
Dirty Fuse, CD (2012, Green Cookie Records)
Surfbetika!, 10 "EP (2013, Green Cookie Records)
Last wave, CD/LP (2014, Deep Eddy Records, Ikaros Records/B-otherside Records)
Back to Brazil (2015 self released)

http://www.dirtyfuse.com/

https://soundcloud.com/dirty-fuse

https://www.facebook.com/dirtyfuse/?fref=ts

https://dirtyfuse.bandcamp.com/

THREESOME

Threesome su eksplozivni power surf trio iz Beograda. Primarno instrumentalan, ovaj bend predstavlja mešavinu surf rock stila iz ranih '60-tih i new wave-a, punka i math rocka. Threesome je već neko vreme izuzetno uspešan surf rock sastav, sve uspešniji u inostranstvu, sa članovima koji su već neko vreme prisutni na našoj alternativnoj sceni. Njihova vizija surferskog zvuka ima punk oštrice i dinamiku na kojoj bi pozavideli i klasici ovog žanra, njihovi veliki uzori kao što su Ventures, Dick Dale & The Del-Tones, Slacktone, Man or Astroman?, pa i hrvatski Bambi Molesters. Njihov debi album "Adriatica" pun je originalnih kompozicija kojima su osvojili publiku, za kratko vreme postavši jedna od najtraženijih lokalnih klupskih atrakcija.

https://threesome.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/user/threesomerules

https://www.facebook.com/Threesome-125308034162388/?fref=ts

THE CYCLIST CONSPIRACY

"U mračnom dobu, Kali Yuga, na put spasenja - smatra pisac (ili pisci) "Teologije i biciklizma" - treba krenuti biciklom. To je apsurdno, ali baš zato spasonosno. Jer, apsurdno ne znači nemoguće. Teologija donosi hrpu nekorisnog znanja; to znanje može biti i istinito, ali je neupotrebljivo. I zato treba spojiti bogoslovlje i biciklizam. Prednosti su očigledne. Pre svega, klasični modeli spasenja više nisu primereni vremenu koje je toliko poodmaklo u pokvarenosti da postoje specijalne institucije i službe za sprečavanje spasenja."

(Svetislav Basara, Fama o biciklistima)

Bicikl - idealno prevozno sredstvo za putovanje kroz Kali Yugu!

(Anti) world orkestar The Cyclist Conspiracy je muzička ispostava Male braće za Misterije poslednjeg doba. Svojevremeno začet kao neformalni projekat u okviru, sada već nepostojećeg, Društva za razvoj alhemijskih studija "Vasko Popa", danas je dugosvirajuća trupa sastavljena od desetak muških i ženskih duša. Iako u sebi spaja muzičke uticaje iz najrazličitijih delova sveta, orkestar se trudi da izbegne površni, novodobni eklekticizam i da svu svoju kreativnu energiju usmerava ka sintezi pretpostavljenih elemenata. Bilo da su u pitanju Vizantijsko carstvo ili tajni nomadski putevi pustinje, čađava krčma prepuna mangasa i raskalašnih žena ili stepa sa nebom samo za šamana, psihodelični ili turcke rock, Bliski ili Daleki iistok, putovanja na koja biciklisti odlaze nikako ne predstavljaju potragu za svetlošću ovog sveta . Ponekad, ona se ukazuju kao simbolična potraga za Konstantinopoljem, srcem cikličnog carstva Vizantije, ali ona su uvek potraga za srcem jedine prave svetlosti - Agape.

https://www.facebook.com/TheCyclistConspiracy

https://soundcloud.com/the-cyclist-conspiracy

https://thecyclistconspiracy.bandcamp.com/




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku