Čitaoci biraju naslov nove knjige Milana Arandjelovića



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Izdavačka kuća „Otvorena knjiga" i književni portal „Bookvar" pozivaju ljubitelje pisane reči da i sami učestvuju u stvaranju jednog književnog dela.

U pitanju je drugi roman mladog pisca Milana Aranđelovića, autora romana „Labudoliki paunovi moraju umreti", koji će se na jesen naći pred čitaocima.

Autor želi da ostvari interaktivan odnos sa svojom publikom i zato, zajedno sa izdavačkom kućom i portalom, organizuje malu nagradnu igru u kojoj poziva čitaoce da sami izaberu naslov ovom romanu.

U pitanju je uzbudljivi i napeti satirični distopijski horor-triler čija je radnja smeštena u 2168. godinu gde sve funkcioniše upravo onako kako smo to danas zamislili. Mladi bračni par Dušan i Alda Majer zajedno sa svoje dvoje dece, blizancima Višnjom i Kiršeom, u svom vozilu sa kamp-prikolicom odlaze na višednevni izlet u maleni Argentopolis, jedno od retkih naseljenih mesta van megalopolisa.

Ono što je zamišljeno kao porodično-pravoslavno uživanje u prirodi poprima sasvim drugi tok kada Višnja i Kirše nestaju bez traga. Dušan i Alda kreću u potragu za decom i u njoj im pomažu (ili odmažu) čudnovati stanovnici Argentopolisa. Oni uskoro shvataju da se iza onoga što je isprva delovalo kao obična otmica dece krije nešto mnogo veće i strašnije. Nešto od čega možda zavisi sudbina celog čovečanstva širom multiverzuma.

Uz plejadu mitoloških likova poput Časnih starleta, matorih striptizeta (koje publika plaća da se ne bi skidale), raspevanih tenora kaktusa koji su se odmetnuli u  narodnjačke vode, Očeva kafane sklonih tattoo-folk medicini, ratnohuškačkih kladioničara, bande totalno ludog kamenja kao i stvarno mnogo, mnogo  zombija Milan Aranđelović prikazuje društvo današnje Srbije u kojem možete samo da plačete… od smeha.

Oni koji žele da izaberu naslov ovom romanu to mogu da učine do 15. avgusta  na sajtu bookvar.rs. Predlog koji bude imao najviše glasova biće novi naslov romana, a jedan od predlagača pobedničkog naslova koji „bude izvučen iz bubnja" biće nagrađen novom knjigom,  a drugoplasirani i trećeplasirani izvučeni učesnik dobiće po jedan primerak romana „Labudoliki paunovi moraju umreti".




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku