50 godina petrovačkog R`N`R-aSviđa ti se? Javi ostalima!

U petak, 9.09.2016. godine, u dvorištu Kulturno-prosvetog centra u Petrovcu na Mlav, UG „Fabrika – Petrovac na Mlavi" u saradnji sa pomenutom ustanovom kulture i uz pomoć mnogih sponzora i prijatelja, organizuje proslavu 50. rođendana petrovačkog rock`n`roll-a. 


Jubilej će biti obeležen memorijalnim delom u okviru kojeg će aktivnog učešća uzeti mnogi muzičari koji su svojevremeno svojim umećem i poimanjem života pisali istoriju petrovačkog rock`n`roll-a, kao i koncertom na kojem će nastupiti 10 aktuelnih petrovačkih bendova. 

Od nastupa Silver Shadows-a 1966. godine, prvog petrovačkog benda, veliki broj bendova je u nekom vremenskom periodu stvaralo istoriju kulture rock`n`roll-a u Petrovcu na Mlavi. Mnogi od njih su nastupali širom SFR Jugoslavije i bili priznati i šire od njenih granica. Danas, u vremenu opšte kulturne i kulturološke krize, u Petrovcu na Mlavi borba za rock`n`roll vrednosti ne jenjava. To je zapravo u Petrovcu na Mlavi obaveza, jer, mnogo je stvari Petrovac na Mlavi odredilo kao urbanu sredinu, ali malo njih toliko bitno kao petrovački rock`n`roll. 

Događaj počinje 9.09.2016. godine, u 18 sati i trajaće do ponoći. 

BENDOVI KOJI NASTUPAJU:

1.Autsajderi
2.ProRock
3.Street Machine 
4.Loaded Guns
5.ArtDiler 
6The VlaSony
7.Trip Sistem
8.Vrtovi
9.UPS!
10.StraihgtUp
11.FlamethrowerSviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.