7. festival nesvrstanog stripa Novo Doba : Sve najbolje! 20-25.09.16.



Sviđa ti se? Javi ostalima!


Dana 20.09. ove godine, počinje sedmi po redu međunarodni festival nesvrstanog stripa "Novo Doba". Naslov ovogodišnjeg izdanja jeste "Sve najbolje", izraz iz svakodnevne upotrebe, za rastanke, srdačne želje ali takođe i izraz kojim se često umiruju napetosti ili čak ironično priželjkuje nekome upravo ono suprotno.

Kao i svih prethodnih godina, festival Novo Doba će, ove godine u trajanju od 6 dana, publici zainteresovanoj za alternativnu kulturu ponuditi bogat i raznovrstan program kojim će kroz brojne i svakodnevne izložbe, radionice, koncerte, susrete i druženja predstaviti šaroliku i spontanu alternativnu scenu Srbije i sveta. Fokus festivala od samog početka bio je na strip umetnosti, preciznije alternativnom stripu, grafici, fanzinskoj kulturi, eksperimentalnoj i alternativnoj muzici te se to odražava i u ovogodišnjem programu iz kojega bismo naročito izdvojili gostovanje izložbe "Printnoiz" u organizaciji francuskog kolektiva "Le Dernier Cri" (24.09, galerija U10), koja predstavlja presek francuske nezavisne grafičke scene, takozvanih "grafzina" i koja je bogato opremljena originalnim publikacijama, plakatima, novinama i crtežima te pruža uvid u bogatu francusku scenu ekstremnog andergraunda od sedamdesetih godina pa sve do danas. Takođe, u sklopu gostovanja francuskih umetnika posebnom izložbom biće predstavljen strip autor Craoman (21.09, galerija Tunel, MKC Kombinat) koji svoj rad balansira između stripa i ilustracije. Još bismo izdvojili izložbu Igora Hofbauera iz Zagreba koji predstavlja svoj prvi međunarodni strip album, objavljen ovoga proleća u Francuskoj i Hrvatskoj (album za američko tržište je u pripremi) pod nazivom "Mr Morgen" (22.09, Dom kulture studenskog grada). Igor Hofbauer je već poznat u regionu i šire kao autor veoma zapaženih plakata za zagrebački klub Močvara čime je ostavio trajan pečat na vizuelni svet regionalnog andergraunda. I za kraj da dodamo izložbu Danila Miloševa Wostoka, legendarnog vršačkog crtača stripova, muzičara, filmadžiju i umetnika, čoveka čije ime je nezaobilazan pojam za sve koji istražuju domaću andergraund scenu u proteklih dvadesetak i više godina. Za postavku izložbe Wostoka zaslužan je tim iz dizajn studija Metaklinika, prijatelji i redovni saradnici festivala (20.09, Centar za kulturnu dekontaminaciju).

Program je svakako bogat i mnogim drugim dešavanjima i izložbama pa stoga pozivamo sve zainteresovane da se informišu putem naše fejsbuk stranice (www.facebook.com/NOVODOBAFESTIVAL) na kojoj je dostupan celokupan program ovogodišnjeg festivala. Dobro Došli u Novo doba i sve najbolje!

Event  : www.facebook.com/events/1838993429666976




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku