Zlatak Karić predstavio svoj prvi spot



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Zlatan Karić, mladi autor i pjevač predstavlja svoj debitantski singl "Irie", za koji potpisuje tekst i muziku, dok je na aranžmanu surađivao sa Davorom Logarićem. Mastering je rađen u studiju Nenada Kovačevića.

"Pjesma Irie je nastala kao posljedica zahvalnosti, radosti, straha i nade u trenutku kada sam dobio sina Irie-a. Zbog toga sam i želio da ona bude prvi singl kojim ću započeti samostalan rad. Jer iako se muzikom bavim praktično od kada znam za sebe, rodjenje Irie-a je bio trenutak mog sazrijevanja u svakom smislu, kao čovjeka i kao umjetnika." - Zlatan Karic

Spot za pjesmu "Irie" radila je kreativna zajednica Gruppa na čelu sa Amelom Pagano i Dinom Močević. Snimano je na više lokacije u Zenici, a u spotu se pojavljuje i Zlatanov osamnaestomjesečni sin Irie, kojem je pjesma i posvećena.

"Sretan sam i zahvalan Bogu i svim ljudima koji su učestvovali u stvaranju ove pjesme i spota. Pjesmu smo radili dugo, vise od mjesec dana smo proveli u studiju, ali je vrijedilo svake sekunde vremena jer smo dobili po meni odličnu pjesmu. Na snimanju spota smo se dobro zabavljali i bilo je zadovoljstvo raditi sa ekipom iz Gruppe." - Zlatan Karic

Zlatan svoju muzičku karijeru započinje u ranom djetinjstvu, od muzičke škole preko zeničke ratne rep scene do svirki u klubovima i koncertima sa nekoliko bendova među kojima su Paranoid Android, Cover Art i drugi.

Zlatanov muzički pravac je Reggae - svjež i drugačiji. Piše i pjeva na engleskom i bosanskom jeziku. U muzičkim krugovima i klubovima o Zlatanu se priča kao o posebnom talentu sa jakom karizmom. Možda najinteresantniji komentar o Zlatanu Karicu dao je Branislav Lovrić: "Jedan od najmelodičnijih i najkompetentnijih vokala koje sam slušao sa ovih prostora. Čist, emotivno elokventan, izvrstan u engleskim interpretacijama."

Preporuka je Zlatana poslušati i pogledati uživo jer je to posebna priča.

Video za pesmu Irie pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=KgRd8QbVwMo



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku