Zlatak Karić predstavio svoj prvi spotSviđa ti se? Javi ostalima!

Zlatan Karić, mladi autor i pjevač predstavlja svoj debitantski singl "Irie", za koji potpisuje tekst i muziku, dok je na aranžmanu surađivao sa Davorom Logarićem. Mastering je rađen u studiju Nenada Kovačevića.

"Pjesma Irie je nastala kao posljedica zahvalnosti, radosti, straha i nade u trenutku kada sam dobio sina Irie-a. Zbog toga sam i želio da ona bude prvi singl kojim ću započeti samostalan rad. Jer iako se muzikom bavim praktično od kada znam za sebe, rodjenje Irie-a je bio trenutak mog sazrijevanja u svakom smislu, kao čovjeka i kao umjetnika." - Zlatan Karic

Spot za pjesmu "Irie" radila je kreativna zajednica Gruppa na čelu sa Amelom Pagano i Dinom Močević. Snimano je na više lokacije u Zenici, a u spotu se pojavljuje i Zlatanov osamnaestomjesečni sin Irie, kojem je pjesma i posvećena.

"Sretan sam i zahvalan Bogu i svim ljudima koji su učestvovali u stvaranju ove pjesme i spota. Pjesmu smo radili dugo, vise od mjesec dana smo proveli u studiju, ali je vrijedilo svake sekunde vremena jer smo dobili po meni odličnu pjesmu. Na snimanju spota smo se dobro zabavljali i bilo je zadovoljstvo raditi sa ekipom iz Gruppe." - Zlatan Karic

Zlatan svoju muzičku karijeru započinje u ranom djetinjstvu, od muzičke škole preko zeničke ratne rep scene do svirki u klubovima i koncertima sa nekoliko bendova među kojima su Paranoid Android, Cover Art i drugi.

Zlatanov muzički pravac je Reggae - svjež i drugačiji. Piše i pjeva na engleskom i bosanskom jeziku. U muzičkim krugovima i klubovima o Zlatanu se priča kao o posebnom talentu sa jakom karizmom. Možda najinteresantniji komentar o Zlatanu Karicu dao je Branislav Lovrić: "Jedan od najmelodičnijih i najkompetentnijih vokala koje sam slušao sa ovih prostora. Čist, emotivno elokventan, izvrstan u engleskim interpretacijama."

Preporuka je Zlatana poslušati i pogledati uživo jer je to posebna priča.

Video za pesmu Irie pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=KgRd8QbVwMoSviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.