Anne Marie debituje izdanjem „U mraku“



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Subotička kantautorka Anamarija Tumbas, pod svojim stejdž-imenom Anne Marie snimila je dva spota i nekoliko pesama u intervalu od dve i po godine, kojima je privukla pažnju ljubiteljima indie i alter pop zvuka i ljubiteljima arty estetike u video spotovima. Upravo je objavila i svoj EP prvenac "U mraku" za najstariju srpsku nezavisnu izdavačku kuću "Take it or Leave it Records".

Prvi spot koji je doživeo širu promociju je obrada pesme Joy Division „She's Lost Control" na hipnotički način sa izrazito ženstvenom crtom: savršeni omaž Ianu Curtisu koji nije puka imitacija, već ima i kvalitet više. Takođe, na kompilaciji ženskih bendova i autora Srbije „Femikseta 2013." objavila je intrigantnu temu sugestivnog naziva „Naopaka pesma" za koju je takođe snimljen veoma zanimljiv spot. Što se tiče promocije i izdavaštva, dosad najeksponiranija „Naopaka pesma" je svoj debi na velika vrata imala početkom maja 2015. na MTV Adria u emisiji „Videography", a sredinom juna je usledio i EP istog naziva koji je sadržavao originalnu, sporu verziju pesme i par remiksa.

A onda, vreme je došlo i za nešto drugo, za korak dalje, za izdavanje EP-ja sa 5 pesama pod nazivom "U mraku" pod etiketom najstarije srpske nezavisne izdavačke kuće Take It Or Leave It Records. Pet spomenutih pesama su "Naopaka pesma" (ft. Peepolly), odnosno brža verzija istoimene numere, zatim "Da li znaš?" (pojavila se na  kompilaciji "Balkan Under The Radar #2: The Black Wave", 2014. zatim "Neko drugi" (ft. Hand Puppet Euphoria), u kojoj Anne koketira sa elektronikom na mnogo eksplicitniji način (takođe na kompilaciji "Balkan Under The Radar #3: The Black Generation", 2015, "Beži od mene", gde je muziku takođe radio Igor Andrejić, a posebna je po ženskim pratećim vokalima, i najnovija, "Loše namere", rađena u saradnji sa subotičkim americana bendom Wooden Ambulance u kome inače Anne peva prateće vokale.

EP „U mraku" dostupan je na svim relevantnim digitalnim platformama, kao i u kompakt-disk formatu.

Deezer: http://www.deezer.com/album/14345504

Amazon: https://www.amazon.com/U-mraku-Anne-Marie/dp/B01MEHNPZ2/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1477477009&sr=8-8&keywords=u%20mraku

Google Play:  https://play.google.com/store/music/album/Anne_Marie_U_mraku?id=Bwdes62ui3g7xrl2ksd4ccqtxzq&hl=en

„Naopaka pesma" je pre svega lirski snažna i lirski „naopaka", jer govori o nizu kontradikcija koje se dešavaju kada si zaljubljen – i nemoguće stvari su svakodnevne i obične, a najobičnije stvari postaju nemoguće i teške. Inače, postoje dve verzije ove pesme, prva je ezoteričnija i lelujavija i tu je aranžman i sintisajzer uradio Igor Dević (Hton), a ova druga, koja je bliža originalnoj zamisli, sa mnogo „lakše uhvatljivom" melodijom, je rađena sa Igorom Andrejićem – Peepollyjem, drugim članom benda D Sub Faces. „Loše namere", kao najnovija pesma sa izrazito jakom lirikom i setnim momentom savršeno će se uklopiti u jesen i biće noseća numera ovog obećavajućeg EP-ja. Ovde su svoj kreativni i sviralački doprinos dali prijatelji iz benda Wooden Ambulance koji su ispunili pesmu savršenom pozadinom punom akustičnih zvukova.

Anamarija je uz svoju samostalnu karijeru, učestvovala u projektu Zli jezici (Subotica, klavijaturistkinja), a i dalje je aktivna čak u tri benda: D Sub Faces (glavni vokal), Wooden Ambulance (prateći vokal) i Sputñik (Novi Sad, prateći vokal). Uz vokalne mogućnosti, vešta je i u komponovanju, na gitari i na sintisajzeru, tako da ćemo u budućnosti sigurno još mnogo toga i lirski i muzički zanimljivo čuti od nje!




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku