Nikola Nežit singlom "Father" najavljuje debitantski album "Triad"



Sviđa ti se? Javi ostalima!




Nikola Nežit je novosadski kompozitor, poznat po svojim ambientalnim EP-jevima za sada kultni ruski label ODDOT. Na svom debitantskom albumu donosi originalan spoj neverovatnih melodija, kombiniujući gitarsku melanhoniju sa elektro popom, sa naznakama indastrijala i alternativnog hip hopa.
Prožet pevljivim refrenima i začinjen ženskim vokalima, 'Triad' je bez sumnje je do sada najbolje Nikolino izdanje. O tematici i kompleksnosti albuma verovatno najbolje govore njegove reči:
"
Album je nastao kao prirodna reakcija na poslednje tri godine života. Nekada se jednostavno dogode stvari posle kojih ne možeš da ostaneš isti, događaji koji rezultuju da iza poznatih očiju vidiš drugu osobu. Ponekad je to čitav proces koji te samelje bez napora, tako da ni ne primetiš da se promena dogodila. Dva brata i ja smo u kratkom periodu ostali bez oba roditelja, tako da je ovaj album u suštini posvećen njima i našoj borbi u državi trećeg sveta. Nešto kao omaž trudu da se sva težina negativnosti pretvori u pozitivnog pokretača, u energiju kreacije."

Prvi singl "Father" možete čuti na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=b-Ua7wndV7M



Album 'Triad' će be biti izdat 01.11.2016. na Bandcamp stranici izdavačke kuće 93.93 Publishing. (https://9393.bandcamp.com/  )



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.