ORTTA u klubu FestSviđa ti se? Javi ostalima!

VELIKO TELO NA KRHKIM KUKOVIMA


U četvrtak, 10. novembra 2016. godine, sa početkom od 20č, u zemunskom Klub Fest-u, nastupiće franko-belgijski prog rock sastav ORTTA. Ovaj sastav je svoje ime i identitet izgradio širom francuskih i belgijskih klubova u dosadašnje četiri godine postojanja.

Njihove pesme su orijentisane na emocije i čist izraz, što je u današnjoj muzičkoj industriji pokazatelj jedne stvari – iskrenosti. Pa ipak, instrumentali ne ostavljaju utisak nesklada, već savšreno ukomponovanog haosa. Mešavina besa, tuge, minimalizma, psihodelije, sreće i zadovoljstva su zaštitni znak ovog benda kojim svoje fanove vode kroz progresivni, post-rock univerzum. Ove reči možda najbolje pokazuje i način na koji bend opisuje sam sebe: "Mi smo veliko telo na krhkim kukovima".

Zajedno sa ORTTA-om, nastupiće i domaći Red & Blue, akustični projekat Pavla Crvenog i Pavla Plavog, inače pokretačkog pogona indie – rock benda The Somethings. Ono što ovaj duo krasi je originalno prearanžiranje njima omiljenih pesama u potpuno prijatne akustične verzije. Među njihovim repertoarom mogu se naći pesme izvođača koje svi ljubitelji rocka znaju:  The Smiths, The Cure, Radiohead,  The White Stripes, The Black Keys, Arctic Monkeys, Franz Ferdinand i mnogi drugi.

Ulaz na post-rock veče u organizaciji Comrade Booking-a i Post Rocket-a, koštaće 300 dinara i moći će da se nabavi na samom ulazu.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.