Konkurs za priču iz domena fantastike – nagrada 100 evra!



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Književna fantastika, publikacija koja je do sada objavljivana u formi almanaha, od juna 2017. godine počinje da izlazi kao časopis magazinskog tipa.


Tim povodom, izdavačka kuća Kontrast izdavaštvo i sajt za promociju fantastične književnosti Art-Anima.com organizuju konkurs za neobjavljene priče domaćih autora i autora iz regiona.


Prihvataju se dela pisana u ključu naučne fantastike, epske fantastike, horora i drugih srodnih žanrova. Tema je slobodna.


Redakcija Književne fantastike odabraće samo jednu priču za objavljivanje, a to prozno ostvarenje biće nagrađeno i novčanim iznosom od 100 evra.




PROPOZICIJE KONKURSA


  • Na konkurs se prihvataju SF/H/F priče pisane na srpskom jeziku (ili jezicima s kojih nije potrebno prevođenje);

  • Tema je slobodna, a priče moraju da budu dužine između 20.000 i 33.000 slovnih mesta (računajući i razmake);

  • Pravo učešća imaju svi radovi koji ranije nisu objavljivani u elektronskom i/ili štampanom obliku;

  • Radovi moraju da budu otkucani u Word-u (Times New Roman, veličina 12);

  • Uz priče obavezno dostaviti: kratku biografiju, adresu stanovanja i kontakt broj telefona;

  • Priče slati na: knjizevnafantastika@yahoo.com;

  • Jedan autor na konkurs može poslati samo jednu priču;

  • Rok za slanje radova ističe zaključno sa 31. martom 2017. godine.


Redakcija časopisa Književna fantastika odabraće jednu priču za objavljivanje u junskom broju. Odabrana priča biće nagrađena novčanim iznosom od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti na dan uručenja.


Nagrada će dobitniku biti uručena tokom IV Festivala fantastične književnosti „Art-Anima", koji se održava početkom juna 2017. godine u Beogradu (tačan datum i mesto održavanja biće naknadno određeni).




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku