Debi album riječkog kvarteta Nord



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Zahuktavaju se pripreme za izlazak dugoočekivanog prvenca naziva Play Restart, riječkog kvarteta Nord. Danas predstavljamo videospot za pesmu Shadows.

 

U rediteljsku stolicu zasjo je mladi filmadžija David Šegić, koji je za ovu priliku obojio lica članovima benda i pretvorio ih u kreature iz mračnog podzemlja. Glavnog protagonistu priče tumači Antonio Larma, a za montažu se pobrinuo Tin Borovčak.

Album Play Restart predstavlja takozvani novi početak, kojim Nord izražava pozitivan stav prema životu i glazbi. Pevač Mihael Prosen (ex-Father) i gitarista Vedran Vučković (ex-Unlogic Skill) već se mogu smatrati veteranima hrvatske rock i metal scene, dok ostali članovi donose novije uticaje na zvuk benda. Snaga, direktnost i jednostavnost, elementi su kojima Nord gradi svoj muzički put. Njihovo shvatanje rock muzike zasniva se na konceptu beskonačne kreativnosti i upravo zbog toga ruše žanrovska očekivanja. Uticaji benda protežu se od hard rocka, grungea pa sve do popa i eksperimentalne muzike.

Play Restart izlazi 21. aprila putem izdavačke kuće Geenger Records. Pred porudžbine su dostupne na http://music.nord.band. Dizajn albuma osmislio je i realizovao hrvatski umetnik Ivo Matić, koji je dizajnirao apstraktne magnetne kompozicije kako bi vizuelno što bolje dočarao jedinstveni zvuk benda.

https://www.youtube.com/watch?v=GgCCwsAM34k&feature=youtu.be




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku