Muzičko–poetsko veče posvećeno Lenardu Koenu u PoletuSviđa ti se? Javi ostalima!

Muzičko–poetsko veče posvećeno Lenardu Koenu će se, zbog velikog interesovanja nakon novembarskog programa u njegovu čast prošle godine, održati ponovo u Galeriji „Polet",  u četvrtak, 20. aprila od 20.30 sati.

Omažom Koenu beogradski umetnici će, kroz simbiozu poezije i muzike, predstaviti stvaralaštvo jednog od najcenjenijih i najznačajnijih stvaralaca svetske scene.

Program će otvoriti Vladislav Bajac, pisac i direktor izdavačke kuće Geopoetika, ali i prevodilac i izdavač Koenovih književnih dela i njegov veliki lični prijatelj. Izborom najpoznatijih Koenovih pesama iz dve zbirke prevedene na srpski jezik - "Snaga robova" i "Napredovanje stila", ali i iz zbirke "Book of Longing", biće prikazana njegova uspešna karijera pesnika i romanopisca koju je izgradio i pre nego što je počeo da se bavi muzikom. Poeziju će čitati Tijana Parezanović, Mladen Sovilj, Hanna Gadomski, Siniša Stojanović, Teodora Trajić i Aleksandar Todorov.

Muzički omaž prirediće beogradski muzičari Milutin Mita Jovančić i Dejan Hasečić Hasa (Čovek Vuk), Nikola Krstić (Cave Dogs), Luna Škopelja, Igor Horozović Rogi, Jelena Gavrilović i Pavle Pavičić koji će izvesti kultne hitove najpoznatijeg pesnika među muzičarima.

Ulaz je slobodan.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.