Koncertno promoterska agencija „Repeta“ dovodi na turneju još jedan interesantan skandinavski bend



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Koncertno promoterska agencija „Repeta" dovodi na turneju još jedan interesantan skandinavski bend a radi se o danskom bendu SAV.

Ovaj dvočlani bend čine Mija Milovic (sintisajzeri,vokal) i Lars Bech Pilgaard (gitara), prekaljeni ali još uvek mladi pripadnici kopenhagenske alternativne pop-rock i jazz scene. Nakon završenog muzičkog konzervatorijuma Mija i Lars nastupaju kao članovi niza muzičkih sastava (Seaweed, SVIN, UFO, Slowburn, Kvindebandet, itd.), a svoje druženje krunišu formiranjem SAV-a. Za njih dvoje nema granice kada je u pitanju muzika koju prave. Dozvoljavajući da ih inspiriše i vodi putovanje i sredina u koju dođu da nastupaju, Mija i Lars, jedno vokalom i sintisajzerom, a drugo na električnoj gitari, stvaraju često improvizovanu muziku koja prevazilazi žanrovske odrednice. Mijin predivni glas iznosi jaku emociju prelivajući se sa zvucima sintisajzera i Larsove gitare na kojoj, kao jedan od najtalentovanijih eksperimentalnih gitarista Evrope izvlači gotovo apsurdne i bezobrazne gitarske bravure. Sežući od minimalnog ambijentalnog zvuka, preko jazz varijacija, no wave-a te povremeno i hard-core noise izraza, muzika SAV-a vas sa lakoćom uvlači u svoj otkačeni svet. Njihove sviračka kontemplacija surovo razgolićuje manire popularne kulture nudeći na uvid komentare na slike svakodnevnice kroz ono bazično, instiktivno i lično.


No show touched me the way SAV did. A humble thanks to both for flowing in such visceral way" Ogi, klub ŽIŽA



https://soundcloud.com/sav-music-1

https://www.youtube.com/watch?v=oqmB-7uKK5s

https://www.youtube.com/watch?v=b_UTA36CFgc

https://www.facebook.com/SAV-339670876101578

http://anatomy-of-sound.blogspot.si/2014/07/mija-milovic-denmark.html


SAV-turneja


14.5. Zemun, klub „Kombinat"

15.5. Novi Sad, klub „Dom B-612"

17.5. Subotica, klub „Studio 11"

18.5. Zagreb, klub Vinyl

19.5. Banjaluka, klub „Žiža"

20.5. Split, klub „Academia Ghetto"

22.5. Ljubljana, klub „Menza pri koritu"

23.5. Maribor, klub „Kibla"

24.5. Budimpešta, klub „JazzaJ" tbc





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku