MURALNO OPRAVDANJE - Benefit zurka!Sviđa ti se? Javi ostalima!

Četvrtak - 4. maj - kineska cetvrt - klub SUBURBIA 021

Organizator: LANČANA REAKCIJA KOLEKTIV

Pravimo vrhunsku zabavu da bismo napravili mural! Sve pare od karata idu za sprejeve i betonke!

nastupaju:

- STILL UNDERGROUND // hiphop
- DROP SENSEI // drum n bass
- KARDEŽ // crap muzik
- BOBADU // bass trap dubstep

Do 23h karte 200 dindži, posle 300. Karte se kupuju na ulazu!

Imate muralno opravdanje za izlazak CHEtvrt.com!

više o ovoj akciji:

"Mural će biti izveden u maju mesecu ove godine na fasadi zgrade na Adamovićevom naselju. Kao prvi u nizu murala, to će biti pointer koji će ukazivati na sve dalje akcije "Lančane reakcije" koje su uveliko u pripremi, a koje podrazumevaju slobodu stvaralaštva, kreativnost, zajedništvo, individualnost i ljubav prema sredini u kojoj živimo. Takodje želimo da podignemo svest naših sugradjana o značaju urbanog likovnog izraza kao legitimnog i opšteprihvaćenog vida komunikacije svuda u svetu. Podršku za izradu murala dobili smo i od gradske uprave za kulturu grada Novog Sada, koji će donirati deo sredstava za iznajmljivanje cherry picker-a, tj vozila sa zglobnom dizalicom koja nam je neophodna za oslikavanje fasade. Stoga smo zahvalni ljudima iz gradskog odbora za kulturu što su imali dovoljno sluha i razumevanja za našu inicijativu, te se nadamo da ćemo i ubuduće imati njihovu nesebičnu podršku. Na našu veliku radost dosada smo ostvarili odličnu komunikaciju sa predsednicima kućnih saveta stanara više zgrada u Novom Sadu, na različitim lokacijama. Izuzetno smo zahvalni svim ljudima koji su se dosad uključili u ovu priču, a posebno nas veseli i ohrabruje otvorenost i spremnost na udruživanje. Ovaj oblik gradjanske inicijative i udruživanja je zapravo savršen primer dobre komunikacije i saradnje gradjana Novog Sada radi ostvarivanja plemenite ideje odbrane umetnosti od dnevno-političkih banalizacija i manipulacija. Smisao ove inicijative jeste da se prenese i ostvari osnovna poruka Remedovog murala "The Only Truth", a to je da samo kreativnom stvaralačkom energijom i konkretnom, u ovom slučaju, umetničkom akcijom, čovek može biti oslobodjen ropstva pred destruktivnim i represivnim sistemima koji izvrtanjem, prisvajanjem i zloupotrebom istine obesmišljavaju smisao pojedinca, smisao individualnosti, ličnosti i svega onog osobenog i plemenitog u ljudskom biću. Stoga ćemo se svojski truditi da svaki naš naredni korak bude isključivo u slavu umetnosti, a svaka naša akcija - živa poruka Remedovog murala. Tog murala više nema, ali to ne znači da je smisao tog umetničkog dela nestao i pao u zaborav, naprotiv. Živela umetnost!"

event:Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku