Plutonia predstavlja novi spot za pesmu "Anti G (Pobegni lažima)"



Sviđa ti se? Javi ostalima!


Pesma „Anti G (Pobegni lažima)“ slojevitog ljubavno-protestnog teksta Jelene Asje Sitarice, kompleksne kompozicije i aranžmana za koji je bio zadužen Zlatko (gitarista) i vrhunske audio produkcije koju potpisuje legendarni Zoran Šćekić-Šćeka je najsvežiji „proizvod“ Plutonijine „kuhinje“ koji audiovizuelno prezentuje sve čemu bend teži. Gost muzičar na klaviru je Dejan Aksić dok je Karolina Avramović pevala prateće vokale. Za produkciju spota bila je zadužena poznata glumica Vanja Milačič kojoj je ovo producentski prvenac, okupivši odličnu  ekipu (režiser na setu Miloš Petričić, direktor fotografije Vojkan Gostiljac, montaža Maja Veljić, tehnička podrška Cinnamon production i Vision team).
Plutonia je osnovana pre 15 godina u Beogradu. Sadašnji članovi Plutonie su: Jelena Asja Sitarica - vokal, Zlatko Bokun - gitara, Predrag Ćesarević - bas gitara i Srđan Duždević - bubnjevi. Pridruženi članovi benda kad bend nastupa u proširenom sastavu su Karolina Avramović (vokal) i Milan Mitrašinović (klavijature).
Sa zavidnom klupskom istorijom, kao skup iskusnih muzičara prekaljenih po drugim bendovima, Plutonia se godinama svrstava u vodeće beogradske cover bendove, a u poslednje dve godine se predstavlja publici i sa autorskim materijalom. Visoki profesionalni standardi, energija živog nastupa, kvalitet sviranja i širok repertoar domaćih i stranih rock hitova, sa dozom karakterističnog autorskog pečata, izdvaja Plutoniu od većine bendova sličnog usmerenja.
U dosadašnjoj karijeri bend je odsvirao preko 500 živih nastupa u raznim koncertnim prostorima, od brojnih klupskih do otvorenih (SKC, Dom Omladine BG, Fish Fest, Užice, Čačak, bajk skupovi u Pančevu, Adi, Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Beloj Crkvi, Smederevskoj Palanci, Zrenjaninu, Sutjesci, Ubu, Zaječarskoj Gitarijadi, Šabačkom letnjem festivalu  itd...). Plutonia je učestvovala i uvek se rado odaziva i na brojne koncerte humanitarnog karaktera.
Plutonia definiše svoj autorski stil kao savremeni mainstream hard rock sa primesama klasičnog rocka, gothica, metala i pop-a. U Srbiji nažalost ne postoji stilski „parnjak“ (zbog ženskog vokala često nas povezuju sa Negative i ranim Nevernim Bebama iako je stil svirke potpuno drugačiji od tih bendova) . Plutonia teži zvuku koji se može prepoznati kod stranih bendova Evanescence, Guano Apes, Halestorm, Within Temptation, Skunk Anansie, Nickelback  a primetan je i uticaj bendova starije generacije poput The Cult, Nightwish, Rammstein, Iron Maiden i drugih.
Plutonia aktivno priprema materijal za konačno izdavanje prvog autorskog albuma na kome će se naći najmanje 12 pesama od kojih su neke već objavljene. Bend rado i često sarađuje sa drugim muzičarima i autorima.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku