Raspisan konkurs za Balkan under the radar 5



Sviđa ti se? Javi ostalima!

balkan_under

Nakon uspešno realizovana prva četiri godišnja izdanja kompilacije underground muzike "Balkan Under The Radar" i desetina hiljada preuzimanja, Black Planet Records, izdavačka kuća iz Niša, organizuje konkurs za peto izdanje.

Kompilacija "Balkan Under The Radar" ima za cilj otkrivanje zanimljivih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora ex-yu. Pored bendova i pojedinačnih muzičara na kompilaciji će moći da učestvuje bilo koji solo umetnik, projekat ili bend koji se uklapa u koncept forward thinking muzike koju objavljuje "Crna Planeta".

Uslovi za učešće na konkursu za "Balkan under the Radar: vol 5." su sledeći:

  • da je traka neobjavljena do sada
  • da nije duža od 15 minuta
  • da se uklapa u okvire alternativne / nekonvencionalne (nesvakidašnje) muzike, bez obzira na žanr
  • da je izvođač sa prostora bivše Jugoslavije/Balkana

Kompilacija će biti izdata na limitiranom tiražu CD-a (DIY),koji neće biti na prodaju, na sajtu Freemusicarchive i naravno kao free download na bandcamp stranici. Ovo je neprofitna DIY priča, bez ugovora, bez uzimanja prava na muziku već se realizuje samo iz ljubavi prema muzici, međusobne podrške i zbog spajanja ljudi sličnih razmišljanja. Bez obzira što je ovo kompilacija nepoznate muzike, mnoge relevantne muzičke face supodržale ovaj projekat.

Trake šaljite na b.planet.records@gmail.com. U obzir dolaze private streaming linkovi ili download u MP3 192kbs+ formatu. Poželjno je staviti ko ste, odakle dolazite, i ime benda (projekta). Rok za slanje je 1.9.2017.

Ukoliko ste propustili prethodne kompilacije, možete da ih skinete na ovom linku.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku