Benefit zurka za MURAL no.3



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pravimo vrhunsku techno zabavu u novosadskom klubu SUBURBIA 021 - da bismo napravili novi mural!!
Sve pare od karata idu za sprejeve i betonke!

nastupaju:
SODIP (OUTWORLD)
DAVID PETROVIĆ
GEORG

pre nastupa biće otvorena izložba fotografija dosadašnjih murala fotografa - DON EYE Mihajlo Dondur-a

Do 23h karte 200 dindži, posle 300.
Karte se kupuju na ulazu!

Mural će biti izveden u julu mesecu ove godine od strane samog umetnika Remeda, čiji je mural u Novom Sadu prekrečen početkom godine. Kao treći  u nizu murala, to će biti odličan primer narednih akcija "Lančane reakcije" koje su uveliko u pripremi, a koje podrazumevaju slobodu stvaralaštva, kreativnost, zajedništvo, individualnost i ljubav prema sredini u kojoj živimo. Takodje želimo da podignemo svest naših sugradjana o značaju urbanog likovnog izraza kao legitimnog i opšteprihvaćenog vida komunikacije svuda u svetu. Podršku za izradu murala dobili smo i od gradske uprave za kulturu grada Novog Sada, koji će donirati deo sredstava za iznajmljivanje cherry picker-a, tj vozila sa zglobnom dizalicom koja nam je neophodna za oslikavanje fasade. Stoga smo zahvalni ljudima iz gradskog odbora za kulturu što su imali dovoljno sluha i razumevanja za našu inicijativu, te se nadamo da ćemo i ubuduće imati njihovu nesebičnu podršku.

Na našu veliku radost dosada smo ostvarili odličnu komunikaciju sa predsednicima kućnih saveta stanara više zgrada u Novom Sadu, na različitim lokacijama. Izuzetno smo zahvalni svim ljudima koji su se dosad uključili u ovu priču, a posebno nas veseli i ohrabruje otvorenost i spremnost na udruživanje. Ovaj oblik gradjanske inicijative i udruživanja je zapravo savršen primer dobre komunikacije i saradnje gradjana Novog Sada radi ostvarivanja plemenite ideje odbrane umetnosti od dnevno-političkih banalizacija i manipulacija. Smisao ove inicijative jeste da se prenese i ostvari osnovna poruka Remedovog murala "The Only Truth", a to je da samo kreativnom stvaralačkom energijom i konkretnom, u ovom slučaju, umetničkom akcijom, čovek može biti oslobodjen ropstva pred destruktivnim i represivnim sistemima koji izvrtanjem, prisvajanjem i zloupotrebom istine obesmišljavaju smisao pojedinca, smisao individualnosti, ličnosti i svega onog osobenog i plemenitog u ljudskom biću. Stoga ćemo se svojski truditi da svaki naš naredni korak bude isključivo u slavu umetnosti, a svaka naša akcija - živa poruka Remedovog murala. Tog murala više nema, ali to ne znači da je smisao tog umetničkog dela nestao i pao u zaborav, naprotiv.

Živela umetnost!



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku