CANTOUT festival



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Kantautorski festival CantOut održaće se 8.i 9. jula od 17h u bašti Galerije "Polet" (Cetinjska 15). Na konkurs za učešće na festivalu, otvorenom do 30. juna, prijavilo se čak 23 kantautora i kantautorki iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Oba festivalska dana kantautori će publici svoj rad predstaviti u revijalnom i takmičarskom delu. 

Nastao kao inicijativa da se novim autorima obezbedi medijski prostor, kao i da se mapira trenutna kantautorska scena sa svim svojim vrlinama i potencijalima. U ime tog podsticaja je i otvoren donatorski konkurs, odnosno poziv za društveno mecenisanje i prikupljanje sredstava za prvu nagradu Cantout Festivala. Kako festival smatraju društvenom aktivnošću, priliku su dali svima onima koji vrednuju autorski rad da simboličnom donacijom ukažu pažnju i daju podršku autorima, navode iz Poleta. Uz pomoć dvadeset i jednog donator, za manje od dana, prikupljen je fond za prvu nagradu, a interesantno je da su mnogi donatori festivala u stvari etablirani kantautori i ostvareni umetnici, pa je na taj način postignut i poseban vid podrške među kolegama koji žele da se autorska scena u Srbiji i regionu što uspešnije razvija.

Nagrada za pobednika festivala CantOut iznosi 12.300 dinara, a pored tročlanog žirija, koji će činiti beogradska kantautorka Ana Ćurčin, Milutin Jovančić, frontmen benda Čovek Vuk i Siniša Stojanović, programski urednik Poleta i inicijator festivala, glas u donošenju konačne odluke o pobedniku imaće i publika, koje će imati priliku da glasa za omiljene autore i pesme, čime će festivalska interakcija biti podignuta na jedan viši nivo, a postići će se I cilj koji CantOut ima,  a to je da kantautore dovede u što direktniju vezu sa publikom i pruži im podstrek da stvaraju dalje.

Ulaz na oba festivalska dana je besplatan.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku