Elio Rigonat objavio drugi studijski album "Egregor II"



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Prošle godine, 25. Marta 2016. godine, Elio Rigonat je objavio svoj prvi solo album, "Egregor I", u melodeath stilu sa uplivima thrasha i progresivnog metala. Album je postigao visoke ocene u recenzijama, kao i peto mesto na SMP listi za izdanje godine, na kom su glasali fanovi žanra, a prema nekim kritičarima je dostigao i prvo mesto. Godinu i mesec dana kasnije, Elio Rigonat je objavio singl sa spotom "Set Into Motion", kao najavu za "Egregor II", koji je objavljen malo
kasnije, 3. Jula. 2017. godine.

Egregor II je okarakterisan visoko progresivnim i eksperimentalnim zvukom sa uplivima D&B ritmova na bubnju, poliritmikom, džezerskim pristupom na klavijaturama, lead gitarama koje podsećaju na spoj Chris Polanda i Marty Friedmana kao i visokim clean vokalima pod uticajem King Diamonda, Ihsahna i Attile. Iako drastično drugačiji od svog tipičnijeg prethodnika, albumi dele zajedničku suptilnu, mračnu atmosferu.

Atipični spoj melodije i ritma, preplitanje tri sasvim različite gitare i uplivi lead bas gitare i klavijatura ovaj album sasvim odvajaju od drugih izdanja u žanru, kako kod nas, tako i u inostranstvu, a sve je upakovano u jedan širok i transparentan miks
koji čak više podseća na EDM nego na metal, za koji je takođe, po prvi put, bio zadužen Elio Rigonat, kome je to prvo iskustvo u muzičkoj produkciji.

Za snimanje muzičkog videa je zadužen Vuk Ninković, dok je montažu uradio Dan Brudar iz benda Marrow of Salvation. Za omot albuma je zadužen Tara Kerac, koji je sasvim, na najprofesionalniji način, ostvario viziju koja mu je postavljena. U pitanju je jedan šarenolik i sa namerom pomalo detinjast omot, koji predstavlja cirkusku tačku koja ispod površine krije mračniju temu i realnost koja se preslikava na naše živote. Album kroz tekstove priča bajku koja predstavlja metaforu, u kojoj
glavni lik kroz magično iskustvo, nalik na noćnu moru, dolazi do samospoznaje i nirvane. Takođe, svaka pesma zasebno priča svoju priču, sasvim nevezanu za glavnu bajku.

Album je trenutno dostupan na BandCampu u WAV formatu sa tekstovima, a
na YouTube je dostupan album stream sa linkom za besplatan mp3 download. Najavljeno je i fizičko izdanje sa deluxe verzijom koja bi pored albuma nudila još mnoštvo dodatnog materijala za posvećene fanove.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku