Huti Ota Tre najbolji bend Demofesta po mišljenju publike!Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pobednici na 47. Gitarijadi u Zaječaru po izboru publike, Huti Ota Tre, nastavlja da osvaja srca ljubitelja muzike, ovog puta prezentujući svoj rad u regionu. Četvorka iz Zaječara je proteklog vikenda ponela titulu najboljeg benda po mišljenju publike na jubilarnom izdanju Demofesta, koji se sa velikim uspehom već 10 godina održava u Banjaluci.

Demofest je vremenom postao najznačajniji muzički festival u regionu na polju promocije neafirmisanih bendova. Iste večeri kada je na glavnoj bini Demofesta nastupio legendarni bubnjar jednog od najvažnijih rock'n'roll bendova ikada, Marky Ramone, Huti Ota Tre je razdrmao mnogobrojnu festivalsku publiku jednim od svojih hitova, numerom «Daj mi da ti dam». Izvođenje ove pesme bend je završio bacanjem Huti Ota Tre novčanica u apoenima od 783 Zaječaraca (prevod naziva benda sa švedskog jezika je upravo 783).

"Iako smo znali da je «Daj mi da ti dam» jedna od onih pesama koja se «na prvi takt» dopadne ljudima, bili smo presrećni kada smo videli da ubedljivo vodi po glasovima publike. Ova pesma govori o vrednostima koje danas preovladavaju u Srbiji: pobedi materijalnog, značaju statusnih simbola i dominaciji predatorskog društva. Zato smo i tokom izvođenja ove pesme bacali Huti Ota Tre novčanice u publiku" – izjavio je Davor Jevtić, frontmen benda Huti Ota Tre, neposredno nakon nastupa benda na glavnoj bini Demofesta.

"Ovo je neverovatno iskustvo za mene. Mnogi bendovi i pored ogromne želje i truda ne uspeju da se kvalifikuju za nastup na Demofestu, a meni je to uspelo sa samo 18 godina. Zvuk je sjajan, organizatori veoma profesionalni, a publika je neverovatno pozitivna. Upravo je ocena publike da smo najbolji bend na ovom festivalu, imajući u vidu ovako kvalitetnu konkurenciju, za mene najveća satisfakcija" - rekao je Mihailo Grbić, gitarista benda.

Naime, po prvi put, počev od ovog izdanja festivala, publika je mogla da sama izabere bend koji joj se najviše dopada glasanjem putem web aplikacije. Huti Ota Tre je jedini osvojio trocifreni broj glasova u neverovatno jakoj konkurenciji od 50 bendova iz celog regiona bivše Jugoslavije, ostavljajući druge sastave za više od 100 glasova za sobom. Kako ističu članovi benda, ovo nije samo ogroman uspeh za Huti Ota Tre već za čitavu muzičku scenu u Zaječaru. Kompanija M-tel, inače jedan od generalnih pokrovitelja festivala, odlučila je da nagradi članove sastava Huti Ota Tre.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku