Javorwood i ove godine početkom avgusta



Sviđa ti se? Javi ostalima!


Umjetnički festival Javorwood na Bjelašnici u Javorovom Dolu se održava po treći put, a po prvi put ove godine festival će trajati 3 dana: od 4. do 6. augusta 2017.

Posjetite dom kreiranja umjetnosti u prirodnom ambijentu, na olimpijskoj planini Bjelašnici. Od slikarstva, preko kiparstva, pozorišta, pantomime, lutkarstva, do muzike, bendova i DJeva, radionica za djecu i odrasle, stvaranja umjetnosti u trenutku, izložbi, instalacija, predstava, performansa, koncerata i partija.

Javorwood se održava u Javorovom Dolu, koji se nalazi 2,5 km od Olimpijskog ski centra na Bjelašnici. To je 30 minuta vožnje automobilom od glavnog grada BiH, Sarajeva.

Kako stiče sve veću popularnost, ima sve veći odziv od umjetnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke i šire.

Ove godine festival će ugostiti mnoge umjetnike među kojima su DJ Jasmina, Marcus Sur, Hibrid Live, Kosmo i Kviteri, Mademoiselle Gabrielle te jednu predstavu za sve uzraste – "Bajka o Ribaru i Ribici".

Kompletan program možete pronaći na našoj stranici www.javorwood.com .

Ovaj trodnevni festival je muzičko-performativnog karaktera, koji za cilj ima spajanje svih grana umjetnostina jednom mjestu - od primjenjene, preko scenske, do muzičke, na otvorenoj lokaciji u prirodi. Objedinjavanjem prirode i umjetnosti, stvoren je idiličan festival atraktivan za ljude sve uzrasti. Javorwood festival promovira mlade umjetnike i stvaraoce iz regije i time daje priliku mladima da prezentuju i razmjene svoje talente, znanja i vještine.

Svečano otvorenje festivala je u petak, 4.8., u 19h. Glavni program počinje u subotu u 16h.

Za vrijeme festivala bit će organizovan autobus koji će polaziti sa Zemaljskog Muzeja. U petak polazak je planiran u 17.30, a u subotu u 14h, a povratak za oba dana će biti određen na festivalu u dogovoru sa gostima. Karte za autobus, čija povratna karta je 6KM ( 3KM u jednom smjeru ) , možete rezervisati na: javorwood@gmail.com

Karte za festival se mogu uzeti isključivo na ulazu festivala, a cijene karata su: petak - 7KM, subota - 10KM, za oba dana 15KM. Za djecu - 5KM. Nedjelja - ulaz slobodan. Ukoliko želite biti u toku sa svim potrebnim informacijama, zapratite nas na društvenim mrežama:

Instagram: javorwood

Fb Page: Javorwood Festival

javorwood.com


Sponzori festivala: Telemach, Red Bull, Općina Trnovo, Mibo Komunikacije, Energoinvest Sue. Medijski pokrovitelji: Antena Sarajevo, Hayat, FBL.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku