Novosadski Shoplifters imaju novo izdanjeSviđa ti se? Javi ostalima!

Novosadski punk rock bend Shoplifters objavio je novo izdanje pod nazivom "Forgiver". Najsvežiji snimak melodične četvorke donosi četiri brze i energične pesme snimane tokom maja 2017. Digitalno izdanje je dostupan za besplatno slušanje na Bandcamp stranici benda, dok će snimak biti objavljen i u fizičkom obliku kasnije tokom godine, kao sedmoinčni vinil u saradnji izdavačkih kuća iz Evrope i Japana.


Shoplifters su osnovani 2002. i bend danas čini četvorka u sastavu Nenad Gucunja - vokal/gitara, Vojin Vučić - gitara, Petar Carević - bas i Nebojša Ćato - bubanj. Bend je do danas objavio dva albuma, uz mnoštvo singlova i pojavljivanja na kompilacijama. Tokom svoje petnaestogodišnje karijere, Shoplifters su se našli na izdanjima objavljivanim u Evropi, Severnoj Americi i Aziji. Poslednje izdanje, kompilacijski CD "Believe" koji okuplja snimke benda nastale u poslednjih nekoliko godina, objavljeno je za japansku izdavačku kuću Waterslide records.


Bend je do danas odsvirao preko 100 koncerata širom bivše Jugoslavije i Evrope, dok je ovog proleća ubeležio i turneju po Italiji i Sloveniji. Članovi benda svirali su u brojnim zapaženim novosadskim bendovima kao što su Mitesers, Blitzkrieg, Red Union, The Bayonets...
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.