Trijem za ples - Novi singl benda Garage in July



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Garage in July su visokooktanski Swamp 'n' Roll sastav nastao 2011. pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago Bluesa. Želja im je stvarati i prašiti rock 'n' roll dok god su živi te dalje prenositi izvorni duh i naslijeđe Delte. Bilo ih je četvero, sad ih je troje: Igor Hanžek (bubanj), Marko Bagarić (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević (vokal, bas gitara, usna harmonika). Dosad su objavili EP "Samo Ljubav i Rock 'n' Roll", "Live at "RIBA" za Slušaj Najglasnije! Zdenka Franjića, LP "7" i "Imaš li strasti?!" za Dirty Mojo Records te dva singla (Imaš li strasti, Buntovnik ljubavi) za Croatia Records.

Nastupali su na velikom broju festivala diljem regije među kojima se ističu Demofest (Banja Luka), Kupres Play (Kupres), Kaleidoskop Festival (Tuzla), Underground Festival (Maribor), Prvomajski Inkubator (Krk) i Festival Omladina (Subotica).

U listopadu 2015. bend je bio na maloj turneji po Londonu gdje je snimio materijal za spot za zadnji singl s albuma Imaš li strasti?!, za pjesmu „Velika duša".

U veljači 2016. bend je snimio duet s Damirom Trkuljom – Šiljom, pjevačem i gitaristom benda Gatuzo. Radi se o pjesmi „Buntovnik ljubavi" koja najavljuje novi studijski materijal benda. U travnju 2016. pjesma je dobila i svoj videospot kojeg je režirao prijatelj benda Igor Ilić (frontman Orvel-a).

U lipnju 2016. godine bend je nastupio na osječkom UFO festivalu, na istoj bini na kojoj je bend imao svoj prvi nastup 7. 7. 2011. 5 godina poslije, UFO je ponovno označio prekretnicu u radu benda jer nakon tog nastupa bend napušta Leo Fekete, bubnjar benda od samih početaka. Nakon odlaska Lea iz benda, postava se promijenila. Igor je s bas gitare prešao na bubanj, Bojan na bas a Bagi je ostao na gitari. U toj postavi bend intenzivno počinje s probama, uvježbavajući novi materijal i gradeći novi zvuk. U prosincu 2016. bend odlučuje ekranizirati „Sebe ugasiti blues" kao simboličan kraj jedne ere benda. Tad u priču ulazi Anđelo Jurkas koji, inspiriran pjesmom, snima kratki igrani film „Gašenje". Bend kao trojka prvi put nastupa kao predgrupa M.O.R.T.-u u Vintage Industrial Baru, 24. 3. 2017. godine. Ubrzo nakon toga bend počinje snimati svoj novi studijski materijal pod nazivom „Sjaj u blatu EP". Najavni singl EP-a je pjesma „Trijem za ples" s kojom je bend upao na ovogodišnje izdanje Karlovačko RockOff festivala.


Pjesmu možete poslušati na:

https://www.youtube.com/watch?v=K2QgHK8ZY5A   


Snimka i miks: Ivan Podoreški „Pocmeister"

Master: Goran Martinac

Glazba, tekst i aranžman: Garage in July

Photo by: Marina Filipović Marinshe




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku