POD (Niš, 1992) novo izdanje PMK Records-aSviđa ti se? Javi ostalima!


        Niški post-pank trio koji je radio u periodu 1992-1998. god. u postavi Robert Petković (pre toga u grupama Lesh i Trivalia) - gitara i vokal, Ivan Jovanovic (grupa Geld) - bas gitara i Mihailo Jocić (grupa I'm) - ritam mašina, objavio je posle 23 godine svoj jedini album pod nazivom "BUNT" (snimljen 1994. god.) za nezavisnu izdavačku kuću PMK Records. U pitanju je digitalno reizdanje, dostupno za besplatno preuzimanje, nakon proslogodišnjeg fizičkog CD izdanja za izdavačku kuću Nacionalna Asocijacija za Umetnost i Kulturu - NAUK. U medjuvremenu bend je nastavio sa radom i prošle godine na kompilaciji posvećenoj niškom bendu Dobri Isak objavio obradu pesme "Helen Keller".

Izdanje je dostupno na sledećoj adresi:
https://pmkrecords.bandcamp.com/album/bunt-1994

"Tekstovi govore o gubitku mentalne ravnoteže, dok su pokidani rifovi i disonantne gitare upregnuti u strogu (ručno sviranu) ritam mašinu, koja agresiju kroti koliko je i stimuliše repeticijom. Pod je življi i siroviji i kao takav srodniji sa Šarlo Akrobatom i Big Black, kojima su se približili više nego ijedan domaći bend."

Ovo je trideset šesto po redu izdanje PMK Records.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku