Strahor



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Ideja za osnivanje projekta „Strahor“ javila se u zimi 2016. godine. Materijala za muziku kao i tekstova, je već bilo dosta, a i želja za snimanjem iste je bila sve jača. Već početkom 2017., krenulo se sa sklapanjem i snimanjem pesama. Album prvenac pod nazivom „Call of the Ancient“ je u procesu snimanja, a prvi singl se već može naći na YouTube-u.

Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Želja je bila izraziti samog sebe kroz muziku, poslati jednu poruku trenutnih emocija i osećanja na jedan neobičan način. Da li to bila tuga, agresija, mržnja, usamljenost ili možda ljubav, mislim da se kroz ovaku vrstu muzike to najbolje pokazuje...

Motivi i filozofija benda...
“Strahor” je u velikoj meri inspirisan staroslovenskom verom i tradicijom, i stoga, izmedju ostalog što je tipično za blek metal, ima i za cilj ispoljavanje tog paganskog duha.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
Kao što sam naveo, ispoljavanje emocija i osećanja je u velikoj meri prisutno, pa i sama komunikacija uz pomoć istih. Što se tiče ispucavanja energije i ličnog pražnjenja, u velikoj meri.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Obzirom da se „Strahor“ sastoji od jednog člana (nadam se u budućnosti i više), i obzirom na to gde živim, veoma teško...

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
Trenutno jedini problem predstavlja manjak opreme za snimanje.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Bilo kome i bilo kad,ukoliko se za isti interesuje



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive