Thy Slaughter: Cilj nam je da muzikom probudimo našu generaciju



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Podgorički Death/Thrash metal bend pod imenom 'Thy Slaughter' osnovan je početkom maja ove godine. Postavu čine: Nemanja Grbović (ritam gitara, vokal, bass), Vuk Bubanja (solo gitara, bass, vokal). Bend ima jedan EP pod nazivom 'Personal hell' koji je snimljen u kućnim uslovima i sadrži 6 autorskih pjesama + jedna bonus traka koja je obrada. Takođe, bend se priprema da idućeg ljeta izda cijeli album.

Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?

Bend smo formirali sasvim slučajno. Moj dobar drug Vuk i ja smo pričali kako bi bilo dobro da napravimo nešto, neki death metal projekat koji bi više naginjao ka thrash metal zvuku i odmah smo se bacili na posao.
Naša želja je zapravo bila da mladima prenesemo poruku da otvore oči i da vide da nije sve savršeno kao što kažu na televiziji i uopšte medijima. Naši tekstovi su uglavnom socijalne tematike, tipa: politika, rat, mito i korupcija itd.
Nama je cilj da muzikom probudimo prije svega našu generaciju, otvorimo im oči i pokažemo realnost. Doživljavamo je kao način života i bunt. Što se slušalaca tiče, bilo bi nam drago da se neko pronađe u našoj muzici.

Motivi i filozofija benda...
Naša filozofija je zapravo pobuna protiv sadašnjeg društvenog i političkog sistema i rušenje istog promjenama iz korijena, odnosno revolucija.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
Mi smatramo da kao bend uspijevamo da prenesemo snažnu poruku slušaocima. E sad, sve zavisi kako ko shvati naše pjesme i kako ih ko razumije.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Najveći problem je što nema previše zainteresovanih za ovaj muzički pravac, a i to što postoji, čini mi se da nisu dovoljno aktivni i preduzimljivi. Nema ih ni na svirkama (koje su u Crnoj Gori dosta rijetke zbog nedostatka prostora), nema dovoljno bendova, kao ni ljudi koji su raspoloženi da pišu fanzine. I to malo bendova što imamo, nema ko da progura. Kako stvari stoje, čini mi se da se situacija neće popravljati, ali što bude - bude.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
Naši najveći problemi su zapravo obaveze i svađe. Obojica idemo u srednju školu i ne možemo da zapostavimo jedno, da bi radili ovo drugo. Na Thy Slaughter gledamo kao na hobi i razonodu, a ne kao na biznis. Što se svađa tiče, znale su da budu dosta zeznute, ali smo i pored toga opstali i snimili EP. Takođe, imamo problema sa bubnjarom i ne možemo držati svirke.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Da imamo priliku, našu muziku bih pustio ljudima koji razmišlaju svojom glavom i pružaju otpor već ustaljenim pravilima, kao i ljudima koji ruše predrasude i  bore se protiv problema u već očajnom društvu u kojem se nalazimo.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive