GRUPA WENT OVOG VIKENDA U NOVOM SADU I SUBOTICI



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Nakon kraće letnje pauze, beogradski sastav Went nastupiće u petak, 3. novembra zajedno sa subotičkim Wooden Ambulance u klubu „Mladost" u Subotici, a potom dan kasnije u Novom Sadu, u „Crnoj kući", sa italijanskim bendom Vikowski. Ugođaj za ljubitelje folk rok i amerikana zvuka u Subotici počinje u 22, a novosadski u 21 čas. 

 

Went je prošle godine objavio prvo dugosvirajuće izdanje „The Great Escape", a publici će predstaviti pesme sa ovog, kao i prethodna tri EP izdanja. Album će biti dostupan u ekskluzivnom tiražu za fanove kompaktnih nosača zvuka.

 Osmočlani bend Wooden Ambulance će izvesti neke od novih pesama, ali i odabrane singlove sa dva izdanja iz 2015, „Northern Sadness" sa Robertom Tilly-jem i „North From Your Heart: Wooden Ambulance Remixed", kao i svoja prva tri albuma.

Went je nastao 2005. godine, i u svojoj muzici polazi od tradicije američkog folka, mešajući uticaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka. Do sada su izdali album i tri EP-a za nezavisnu kuću Floorcollapsing i odsvirali veliki broj koncerata širom Srbije i regiona (Slovenija, Mađarska, Hrvatska). Bend čine: Dušan Filimonović (vokal, gitara), Sara Tomić (bas), Goran Štrbo (gitara, perkusije) i Stefan Pejatović (bubanj).

 

Wooden Ambulance je odsvirao više od sto koncerata u regionu, a osim „standardnih" nastupa imao je i biciklističke turneje po susedstvu, kao i turneju u Holandiji, te učestvovao na festivalima Waves Vienna, Exit, Festival uličnih svirača, Americana Night, Toochepin.... Svi koji su ovaj bend videli više puta, znaju da koncerti Wooden Ambulance-a nikada nisu isti. U bendu su: Aleksa Otašević, Anamarija Tumbas, Balša Pešikan, Boris Čegar, Davor Bašić Palković, Goran Grubišić, Srđan Terzin i Tibor Takács.

 

Vikowski je minimalistički, indie, (sint) pop koji dolazi iz Milana. Nakon turneje od približno 40 koncerata po Italiji i istočnoj Evropi, na „Pending Lips" festivalu 2016. godine primetili su ih ljudi iz Costello Records, za koji su i objavili prvi album „Beyond the Skyline" u martu ove godine. Usledila je još jedna prolećna turneja, koja se nastavlja ove jeseni, a u okviru koje će posetiti Novi Sad, Beograd i Niš. Kao najavu turneje nedavno su predstavili svoj drugi video-singl za pesmu „Ninety-Two".

Cena ulaznice za novosadski koncert je 250, a koncert u Subotici 200 dinara.


Više informacija o bendovima:

https://www.facebook.com/band.went

https://www.facebook.com/wooden.ambulance/

https://www.facebook.com/vikowskimusic/




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive