Onaj Dječak (ex Dječak iz Vode) u Beogradu. subota 16.12.2017.Sviđa ti se? Javi ostalima!

U sklopu konferencije "Testimony. Poetry. Language." Onaj Dječak (ex Dječak iz Vode) nastupit će u Beogradu u Centru za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21, u subotu, 16. 12. 2017. s početkom u 20h.
Onaj Dječak ili Edin Džambić bosanski je autor je poznat po svojoj neiscrpnoj kreativnosti koja svaku misao i sliku lakoćom pretvara u pjesmu, suvereno se krećući od oporih in-your-face komentara društvenih i političkih (ne)prilika, preko duhovitih dosjetki obojanih specifičnim bosanskim humorom i sarkazmom koji svaku ideologiju baca na pod, sve do intimističkih glazbenih zapisa. Iza sebe ima već više stotina pjesama koje nastaju u gotovo dnevnom ritmu čineći jedinstvenu glazbeno-pjesničku kronologiju vremena u kojem živimo, a do sada su zabilježene na devet objavljenih albuma, te na uskoro izlazećem desetom pod nazivom „Začarano selo". Muzika Onog Dječaka dekonstrukcija je svega poznatog, stilski i vrijednosno neopterećena post-rock glazba s upisima vlastite povijesti i iskustva djeteta poslijeratnog Balkana, dječaka koji je rat i raspad bivše države promatrao s velikim očima, a danas čovjeka koji nosi svo naslijeđe svojih predaka i beskompromisno ga suočava s aktualnim apsurdima ovih prostora.

Dojmljivim koncertnim nastupima Onaj Dječak publici prezentira svoje stvaralaštvo u širokom dijapazonu emocija i oblika: od sarkazma do smijeha, od društvene kritike do ogoljavanja intime, od storytellinga do glazbenih minijatura. Suvereno se poigravajući glazbom i glazbenim žanrovima, u ovoj post-rock dekonstrukcijskoj priči i aranžmanima prilagođenima izvedbi uživo, Onaj Dječak minimalističkim pristupom pokazuje jedno od svojih mnogobrojnih autorskih lica, ne ostavljajući publiku ravnodušnom.

Bend je osnovan 2009. u Brčkom (BiH), a od 2014. djeluje u Zagrebu (HR), kao duo u kojem nastupaju Edin Džambić i Ljubica Anđelković Džambić. U 2017. bend mijenja ime iz Dječak iz Vode u Onaj Dječak.


Ulaz na koncert je slobodan.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku