ZeroTwo - Novo ime na niškoj sceni



Sviđa ti se? Javi ostalima!

ZeroTwo čine Miroslav Petković (DJ Tjamil) i Luka Radulović (na gitari). Ovo je svojevrsni super-duo na srpskoj sceni, uzevši u obzir dužinu i opseg karijera ove dvojice ljudi, kao i činjenicu da dolaze iz dva naizgled nepoveziva sveta - jungle/d'n'b i metal/hardcore. Kao prvi sneak preview, snimili su dve pesme uživo u studiju PsychoTherapy u Nišu. Prva je autorska numera Air Battle Over Nish, a druga je remix hita grupe Sunshine, '91 Preview.


Tjamil (Miroslav Petkovic) se gotovo 20 godina bavi produkcijom i 15 godina DJ - ingom. 2012. godine pobednik internacionalnog konkursa za najbolji remix u Londonu, za traku čuvenih Dub Pistolsa - u organizaciji Amazing radio. Remix je izdat na etiketi Sunday best recordings, iza koje stoji BBC radio 1. Inače na ovoj etiketi izdanja su realizovali umetnici kao što su Dub Pistols, The Cure, New Order, Beardyman i legendarni režiser David Lynnch. Od domaćih artista, beleži odličnu saradnju sa domaćim hip-hop gigantima Stereo Bananom i odličnim novosadskim Madredom. Spotovi i trake ovog autora emitovani su na MTV, kao i na svim eminentnim radio stranicama i klubovima u UK.

Luka Radulović je gitarista iz Niša, poznat po dugoj karijeri (oko 20 godina) i velikoj raznovrsnosti projekata u kojima je učestvovao. Snimci njegovog sviranja koji postoje obuhvataju širok dijapazon žanrova i stilova, od bluesa i jazza, pa sve do najekstremnijih vrsta metala i hardkora. Svirao je u bendovima Decokvaritelji, Scarlet Dust, S.K.A., Streetcore Unity, Red River Valley i mnogim drugim.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku