Kultni No Rules objavili novi video singl "Litar dva”



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Bend No Rules iz Tuzle predstavlja video spot  za pesmu "Litar dva", koja je objavljena na četvrtom studijskom albumu No Rules-a, "Na cesti bola". Singl "Litar dva" snimljen je u studiju "Pogon" u Tuzli pod producentskom palicom Dražena Mulaosmanovića, a za muziku, tekst i aranžman je zaslužan frontmen, vokal i gitarista No Rulesa Goran Čampara.

Video "Litar dva": https://www.youtube.com/watch?v=C4gw9FYNkn8&feature=youtu.be

Video spot je snimljen u Ljubljani u klubu Menza pri koritu, a za produkciju i montažu je zaslužan Igor Pavkovič, rasvjetu je radio Samo Ljubešić, a post produkciju Tomaž Pavkovič.

"Pjesma "Litar dva" je klasična country & blues "kaubojština alkoholnih isparenja", u stilu benda koji fura svoj r'n'r film bez obzira na vrijeme i mjesto.." - kažu No Rulsi.

No Rules je osnovan 1999. godine u Tuzli. Iza sebe imaju četiri studijska albuma "Pasje vrijeme" (2003.), "Probaj me" (2007.), "Homesick Blues" (2010.) i "Na cesti bola" (2017.). 2004. godine su osvojili prestižnu nagradu "Davorin" kao najbolji novi izvođač godine, a za istu nagradu su nominirani i 2008. u kategoriji rock album godine zajedno s Hladnim Pivom i Disciplinom kičme.

Nastupali su na brojnim koncertima i festivalima u cijeloj regiji, bili na evropskoj turneji, a posebno se ističe nastup pred 15 000 ljudi u sarajevskoj Zetri, gdje su nastupili kao predgrupa Deep Purplu (2007.). Četvrti studijski album "Na cesti bola" je odlično prihvaćen kod publike, a zapazili su ga i muzički kritičari - uvršten je u petnaest najboljih regionalnih albuma 2017. godine na portalu Glas.ba i izabran je i za Najbolji Ex-YU r'n'r album u 2017. u novosadskom Dnevnikovom TV magazinu.

No Rules nastupa u sastavu Goran Čampara (vokal , gitara), Sanin Imamović (solo gitara), Denil Babović (bas gitara) te Sead Hadzić (bubnjevi).



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku