Lesoir uskoro na balkanskoj turnejiSviđa ti se? Javi ostalima!


Holandski progressive rock sastav Lesoir ovog proleća održaće svoju prvu balkansku turneju u okviru koje će nastupiti u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Srebrenici i Mostaru. Organizator turneje je Kosmonaut Booking & Promotion.

Raspored turneje je sledeći:
29. april - Elektropionir, Beograd
01. maj - KC Ummus, Kragujevac
02. maj - Feedback, Niš
03. maj - CK13, Novi Sad
04. maj - Pivnica, Srebrenica
05. maj - MC Pavarotti, Mostar

Cena ulaznice za beogradski koncert iznosi 400 dinara, dok je za koncerte u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu potrebno izdvojiti 300 dinara. Ulaznice se kupuju na dan događaja.

Lesoir premijerno dolaze na Balkan i tom prilikom uživo će predstaviti svoj novi album "Latitude" koji su nedavno objavili za nemačku izdavačku kuću Gentle Art Of Music. Maartje (vokal, flauta, piano), Eleën (vokal, gitara, klavijature, perkusije), Ingo (gitara), Bob (bubanj) i Ingo (bas), pod uticajem bendova Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson i The Gathering, na svom novom albumu predstavljaju dinamičan i moderan prog rock jednako začinjen i nežnim gudačima i snažnim gitarskim rifovima. Odličnu produkciju i miks albuma potpisuju John Cornfield (Muse, Ride, The Stone Roses) i Bruce Soord (The Pineapple Thief, Katatonia, Opeth).

Bend je počeo sa radom 2010. godine i do sada su objavili 4 studijska albuma i imali brojne uspešne koncerte po Evropi i Aziji od kojih obavezno vredi pomenuti čak 6 headline turneja po Engleskoj i headline nastup pred 120.000 ljudi na MIDI festivalu u Kini. Lista izvođača ispred kojih su Lesoir nastupali kao specijalni gosti je takođe izuzetno impresivna: Steven Wilson, The Gathering, The Pineapple Thief, Karnivool, Delain, Within Temptation, Evergrey i The Gentle Storm.

lesoirmusic.comfacebook.com/lesoir.bandyoutube.com/lesoirmusicSviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku