СХОЛАСТИКА na mini turneji po SrbijiSviđa ti se? Javi ostalima!

Ruski thrash metalci СХОЛАСТИКА održaće mini turneju po Srbiji po drugi put. Turneja će početi 15.marta u Šapcu u klubu Zeppelin. Narednog dana bend nastupa u Kruševcu u klubu Zamajac. To veče bend će podeliti binu zajedno sa jednim od najznačajnijih domaćih death metal sastava Scaffold. U subotu, 16.marta zakazan je koncert u Nišu, u klubu Black Stage, gde će sa rusima binu podeliti jedan od najboljih domaćih thrash metal sastava Kuga. Za kraj je ostavljen Beograd, 18.marta u klubu Fest, gde će opet binu deliti sa momcima iz Scaffold-a.

Bend Sholastika je već pre 2 godine imao turneju po Srbiji pa su momci, poneseni odličnim utiscima sa prošle turneje, ponovo posete ove krajeve.

Turneja:
15.03. - klub Zeppelin - Šabac
16.03. - klub Zamajac - Kruševac(zajedno sa Scaffold-om)
17.03. - klub Black Stage - Niš (zajedno sa bendom Kuga)
18.03. - klub Fest - Zemun (zajedno sa Scaffold-om)

 Iako u svojoj biografiji beleže tek dva albuma i nekoliko demo snimaka, grupu СХОЛАСТИКА čine veterani ruskog thrash metala. Grupa je osnovana krajem 80ih godina 20.veka u gradu Brjansku. Prvobitno ime benda bilo je ТРЕТИЙ ВАВИЛОН i pod tim imenom momci su nastupali u periodu od 1989-1991.godine, da bi na proleće 1991.godine ime benda bilo promenjeno u sadašnje СХОЛАСТИКА. U tom periodu bili su medju retkim predstavnicima thrash metala u gradu i svojim zvukom su jako brzo stekli status lokalnih heroja.  Godine 1991. bend objavljuje demo/album pod nazivom "Полигон". Narednih nekoliko godine bend beleži nastupe po gradovima Rusije čime se baza fanova postepeno proširivala. Godine 1997. bend završava album pod nazivom "Портрет герцога Альбернбаггера" ali usled mnogobrojnih problema taj album nikada nije izašao kao zvanično izdanje benda. Bend nastavlja sa koncertima i svirkama na moto skupovima po Rusiji i Ukrajini. Sve do 2012.godine kada se postava benda stabilizovala bend nije imao nekih značajnijih uspeha. Te 2012.godine bend kreće sa radom na svom albumu "На абордаж" koji je samostalno objavljen 2013.godine. Godine 2016. objavljen je album pod nazivom "Солнце На Ладони". Tom prilikom bend je održao 3 nastupa u Srbiji i to u Beogradu(na Necroneurectomy festivalu), Novom Sadu i  Kruševcu.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku