Sputñik lansirao “A Memory of Fire”



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Posle 3 godine komponovanja i čak 5 godina snimanja i produkcije, izašao je dugo očekivani debi-album "A Memory of Fire" novosadskog elektro-rok benda Sputñik za našu najstariju nezavisnu izdavaćku kuću Take Ot Or Leave It Records.

Bend baštini tradiciju indie rocka i elektropopa iz poslednje četiri decenije, crpeći iz svake decenije ono što im se dopada, i pevajući na engleskom jeziku u svojoj specifičnoj "crossover" varijanti. U sklopu promocije grupa je objavila i četiri video singla:

Sputñik (Sputnik) - Subtly Delicately Hopelessly:

https://www.youtube.com/watch?v=lajJfL5EnRE


Sputñik (Sputnik) -You Know You Live In Between Worlds:

https://www.youtube.com/watch?v=7ROkrF-3H6w


Sputñik (Sputnik) - The Beginning:

https://www.youtube.com/watch?v=O2clKSz60EI


Sputñik (Sputnik) feat. CYBORGS ON CRACK - Dry Mouth:

https://www.youtube.com/watch?v=wbntOOCmQ2A


- Iako su sve pesme nastale u periodu 2013-2015, osim "The Drinkable World", koja je iz davne 2000. godine, trebalo nam je vremena za usnimavanje svih elemenata, trekova, vokala, gitara... produkciju i postprodukciju. Album ima 13 pesama, kao što će i svaki sledeći album imati, i da, u tome ima skrivenog značenja. Prvi deo albuma su pesme srednje brzine, a zatim se kreće prema kulminaciji, da bi se na kraju ugasio, poslednjom pesmom koja je istovetna kao i prva, osim što je po tonalitetu nešto niža i sporija po ritmu - kaže Žikica Milošević, frontmen benda.

Album je dostupa u fizičkom izdanju (kompakt disk) kao i na svim relevantnim digitalnim platformama:

Sputnik - A Memory of Fire

Google play  https://tinyurl.com/ydxg4sus

Amazon  https://tinyurl.com/ybr7qs5f

Deezer https://tinyurl.com/yd6zlxtw

iTUnes https://tinyurl.com/y7a9d358

Spotify https://tinyurl.com/y8otk5ej

- 11 od 12 tekstova sa albuma (jedna je pesma instrumental) su prerađene pesme iz moje zbirke "Od neprobojnih gvozdenih niti i elegantnih latica treba da je noć", tako da su one zapravo svojevrsni soundtrack za knjigu, Volume 1. Drugi album će nastaviti istu tradiciju, sa jakim tekstovima koji se nalaze "ispod" ili "iznad" muzike, kako god to shvatate. Tokom snimanja se promenilo puno ljudi koji su ili prošli kroz bend ili gostovali, ali 11 centralnih pesama je napravila ekipa koju smo činili ja, klavijaturista Domagoj Kršić, Anamarija Tumbas na vokalu i Valerijan Buila kao producent, dok je prvu "The Drinkable World" napravila ekipa Jovana Simona Bošnjak (vokal), Vladimir Moritz (kvalijature i produkcija) i Slavoljub Blagojević (gitara).  Sada se spremamo za promociju albuma i zvaćemo vas na svirke uskoro – dodaje Milošević, vidno zadovoljan učinkom koji se našao na prvencu "A Memory of Fire".

Bend danas čine Žikica Milošević (vokal, daire), Vladimir Čudinov (gitara), Viktor Vinaji (bas), Kiril Bojko (gitara, sintisajzer), Valerija Nesterova (vokal), kao i Nevena Reljin (vokal) na festivalima i većim svirkama.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku