METAL STRIKE FESTIVAL 14.4. U PANČEVU



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U subotu 14.4. u Apolo Dvorani u Pančevu biće održan prvi po redu Metal Strike Festival. Na festivalu će nastupiti bendovi Aurium, Downstroy, Void Inn, Nemesis i Orest. Ideja samog festivala jeste da na jednom mestu okupi metal bendove različitih podžanrova i okupi zainteresovanu publiku. Ovaj festival je zamišljen kao mesto, savršeno za zaboravljanje svih briga, na kome je sve usmereno ka pozitivnom raspoloženju i kvalitetnoj autorskoj metal muzici. Početak koncerta zakazan je za 20 časova, a karte će se naplaćivati na ulazu uz malo izmenjenu praksu. Svi posetioci festivala koji dođu do 21h platiće kartu 200 dinara, a posle 21 čas cena karte će iznostiti 300 dinara. Ova praksa uvedena je kako bi se publika motivisala da koncerte posećuje na vreme i kako bi se svim bendovima pružila prilika da nastupe pred približno istim brojem posetilaca.

Idejni tvorci festivala su progresiv sympho metal bend Aurium, čija se ideja ne završava ovim festivalom, već ovi momci i devojke žele da budu istrajni u svom cilju da prezenutju novo autorsko stvaralaštvo svojih mlađih, a i starijih kolega i koleginica.


Aurium je osnovan sa idejom da u Beogradu odrzi progresivnu sympho metal scenu. Nastao je 2012 godine sa osnovacima benda Sinisom M. (synths) i Milicom J (vokal). Ime benda ispirisano je medicinskim terminom (Tinnitus Aurium) koji opisuje zvuke psihološkog ili patološkog porekla, koje se može a i ne mora se spoznati u svesti. Temelj benda čine tekstopisaci i kompozitori Sinisha Mladenovick i Milica Jovanov. Originalni metal bend Aurium prilagodio je svoj pravac modernoj muzici dodavajući simfonijski orkestar, horove i audio semplove u kombinaciji sa art rock-om koji se može čuti na njihovom debi albumu "Still Life" (2015). Ubrzo nakon toga, izdali su EP "The Silent Moon" (2017) sa par orkestarskih pesama, kao najavu drugog studijskog albuma " The Second Sun " (2018) gde je zvuk dosta tvrdji i približniji metal muzici od prethodnog debija. Ono što trenutno očekujemo od ovog nesvakidašnjeg metal sastava je novi singl "Twisted" takodje najavljen za ovu godinu gde ćemo kako sam bend kaže - zaviriti u njihovo crno srce.

Downstroy je osnovan 2004. godine sa željom da Kikinda dobije jedan bend koji će predstavljati svoj grad širom zemlje i inostranstva. To je donekle i uspelo s obzirom da su uspeli svirati više puta u Nemačkoj, Mađarskoj, Makedoniji, Rumuniji i Republici Srpskoj. Trenutno iza sebe imaju jedan demo snimak, samizdat EP „I Scream Every Day" i album „One Size Fits All", koji su objavili 2012. godine za Miner Recordings. Nakon ovog, snimili su nekoliko singlova kao i obradu pesme Sister grupe Eyesburn na kojoj je gostovao Nemanja Kojić Kojot. Dobitnici su godišnje nagrade Opštine Kikinda 2007., za izuzetno zalaganje i trud u oblasti muzike. Od većih nastupa izdvajamo festivale Wacken Open Air 2007., Exit 2007., 2010. i 2016. godine. Trenutno je u toku snimanje novog EP izdanja.

Void Inn je alternativni heavy metal bend formiran 2010 god. u Los Andjelesu. Formirali su ga clanovi Jelena Vujanovic (vokal) i Sinisa Pejovic (gitara), koji su za to vreme zavrsavali studije na prestiznom Musicians Institute-u u Holivudu. Bend mozete prepoznati po zestokim rifovima (aka Black Sabbath), neparnim ritmovima, virtuoznim gitarskim deonicama i jedinstvenom vokalu velikog raspona tonova i sirokog spektra boja.

Pored velikog broja klupskih svirki sirom Srbije Void Inn ste do sada imali prilike da cujete i na raznim festivalima izmedju kojih su najznacajniji Exit Festival, Revolution Festival (Ru), Zajecarska Gitarijada, Takodje njihova muzika je bila emitovana na najvecim Tv i radio stanicama kao sto su RTS1, RTV, Beograd 202 i Radio Novosti.

U junu 2017. bend je promovisuci svoje izdanje odrzao Evropsku turneju u desetak zemalja (Nemacka, Poljska, Ceska...)

Nemesis je ženski melodic death metal bend iz Beograda, Srbija. Nastao je krajem 2013. godine u Beogradu, po ugledu na Arch Enemy. Tokom prvog sastanka shvatile su da bi idealno rešenje bilo da u tom bendu sviraju samo devojke. Prvobitno su izvodile pesme drugih bendova, ali se trenutno bave isključivo autorskim radom. Bend je više puta nastupao u lokalnim beogradskim klubovima kao i Domu omladine Beograda, Kulturnom centru Studentski grad i Centru za kulturu „Božidarac". Osim toga pobednice su Demo masters festivala 2014. godine u kategoriji kaver bendova, organizatorke festivala „Žene sviraju sve" i učesnice mnogih drugih festivala. U maju 2016. godine, objavile su spot za svoj prvi singl „Vengeance", nakon toga lyric video za singl Divine Retribution i u decembru 2017. spot za singl Uprising. Trenutno rade na materijalu za prvi album. Bendovi koji ih inspirišu su Arch Enemy, Death, Pantera, In Flames, Trivium i Kreator. Inspiraciju za tekstove nalaze u problemima 21. veka, kao što su kapitalizam i globalizacija, ali i u filozofskim temama.

Orest je petočlani metal sastav iz Beograda. Osnovali su ga pevač Bojan Kovačević i gitarista Mladen Tatljak u januaru 2008. godine, a ubrzo su im se pridružili gitarista Đorđe Vučić i basista Nenad Nedeljković. Tokom godina, bend je imao nekoliko bubnjara dok na to mesto, u novembru 2011. godine, nije došao Stefan Nedeljković. Samo ime „Orest" je preuzeto iz grčke mitologije i u prevodu znači „onaj koji savladava uspone".

Nastao iz potrebe za kreativnim izražavanjem, Orest se bavi isključivo autorskim radom, ali se kroz muziku mogu videti uticaji mnogih bendova i različitih muzičkih žanrova. Neki od bendova koji su u velikoj meri uticali na Orest su Metallica, Iron Maiden, Slipknot, Sepultura, Soulfly, AC/DC, Judas Priest, Megadeth, Dream Theater, Motorhead i mnogi drugi.





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku