EJBELU FERARI DODELJEN ZLATNI PEČAT KINOTEKESviđa ti se? Javi ostalima!

EJBELU FERARI DODELJEN ZLATNI PEČAT KINOTEKE

Večeras će održati koncert u KC Grad u 23h

Beograd, 9.5. - Proslavljenom američkom sineasti Ejbelu Ferari, koji je gost ovogodišnjeg Beldocsa, upravnika Muzeja kinoteke Marjan Vujović dodelio je „Zlatni pečat" za doprinos kinematografiji. Tim povodom Ferara se kratko obratio prisutnim novinarima rečima:

„Hvala Vam mnogo. Cenim to što prikazujete moje filmove i što ih čuvate kao decu. U Americi ovakvu vrstu nagrada dodeljuju eventualno univerziteti. Nikada mi nije predstavljalo problem ideju pretočiti u film. Srećan sam što sam ovde, zahvalan sam ljudima koji su me pozvali da budem gost festivala."

Nakon uručenja, Ferara je okupljenima upravo i govorio na temu kako režirati sebe samog, odnosno kako održati karijeru filmskog autora. Masterčas u Uzun Mirkovoj svakako je jedan od očekivanijih.

Ferarin opus čine brojna dela kako igranog tako i dokumentarnog formata. Zlatni pečat je samo potvrda uticaja koji je ovaj filmadžija izvršio u svetu filma. S druge strane, iako već više od decenije ne živi u Americi, ostao je dosledan sebi i svojoj filmskoj poetici.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku