Maika ispred Gogol Bordello u Beogradu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Alternativni Balkan-dance-punk bend Maika, koji se nedavno oglasio debi albumom "Balkannibalism", nastupiće ispred Gogol Bordello-a 28. maja (21:00) u Bašti Studentskog kulturnog centra Beograda. 

"Maika će svojim šarmom i divljom energijom, osvojiti pozornicu, vaša srca, i naterati vas da plešete dok vam ne ispadnu cipele", poručuje Maika u kojoj pevaju Bojana Simeon i Ida Prester, poznata po radu s bendom Lolobriđida.

Bend čine muzičari iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore: Prester, Simeon, harmonikaš Luka Lopičić, trubač Dušan Murišić, saksofonist Hayden Kent Chisholm, basista Petar Stojanović i bubnjar Nikola Vukotić, koji kombinuju tradicionalnu muziku Balkana, sa novim žanrovima kao što su elektronika, alternativ dens, indi pop i pank.

"Sa stanovišta benda Maika, Balkan je apsurdni spoj kontrasta: religije i tradicije i novih tehnologija, prirodnih lepota i destruktivnih politika, blata i zlata, ekstatičke radosti i suza, krvavih sukoba i čovečnosti i darežljivosti. Balkan je bizarna supa mnogih uticaja, stilova i kultura, što je glavna tema muzike koju stvara Maika", kaže bend.

Beograd je za bend Maika prva stanica evropske turneje na kojoj prate Gogol Bordello na nastupima 29. maja u Skoplju, 30. maja u Sofiji i 31. maja u Temišvaru, zatim u Koperu 2. juna, a 8. i 9. avgusta ih samostalno očekuje dvodnevno pojavljivanje na Boomtown festivalu u Velikoj Britaniji, i na kraju svirka 10. avgusta u Londonu.

Svetska džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello održaće 28. maja koncert u Bašti SKC-a u okviru svetske turneje povodom novog albuma "Seekers And Finders"! Ulaznica košta 2.000 dinara preko mreže Eventim.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku