V Festival fantastične književnosti Art-Anima (01-03. jun)



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U periodu od 01. do 03. juna u Beogradu će biti održan V Festival fantastične književnosti „Art-Anima". Festival čiji je cilj promocija kvalitetnih književnih dela u kojima se neguje oneobičajeno i čudesno, ove godine biće priređen na dvema lokacijama: u Svečanoj sali Opštine Vračar (Njegoševa 77) i u klubu galeriji Polet (Cetinjska 15).

Preko trideset učesnika – među kojima su ugledni i nagrađivani pisci, urednici, izdavači, proučavaoci književnosti, kulturni radnici i naučnici – govoriće o književnoj fantastici, njenom razvoju, društvenom uticaju i važnosti u kulturnom i umetničkom pogledu, osvrćući se kako na klasične autore i dela, tako i na stvaralaštvo savremenih domaćih i stranih pisaca.

Ove godine u fokusu predavanja i tribina naći će se stvaralaštva Ursule K. Legvin, Artura Klarka, Žila Verna, Dž.R.R. Tolkina, Kazua Išigura, Vilijama Houpa Hodžsona, Filipa K. Dika.  

Počasni gost Festivala je prof. dr Sava Damjanov, pisac, esejista, istoričar književnosti i redovni profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu na Odseku za srpsku književnost. Njemu će drugog dana Festivala biti uručena nagrada „Art-Anima" za dugogodišnji istraživački rad u oblasti fantastike u srpskoj književnoj tradiciji.

Među učesnicima Festivala su i ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Dejan Atanacković, članica NIN-ovog žirija Tamara Krstić, naučni savetnik Astronomske opservatorije u Beogradu Milan M. Ćirković, glumac i scenarista Dimitrije Vojnov, promoter nauke Slobodan Bubnjević, urednik edicije „Poetika strave" dr Dejan Ognjanović, urednik u izdavačkoj kući Dereta Aleksandar Šurbatović i mnogi drugi.

V Festival fantastične književnosti Art-Anima organizuju sajt za promociju fantastične književnosti Art-Anima, Kontrast izdavaštvo, Klub za kulturu i umetnost SKAZ i magazin studenata dramaturgije Armaturgija. 
 
Ulaz na sva festivalska dešavanja je slobodan.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku