Masinko i Pogonbgd 16. juna u Beogradu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Zagrebačka pank rok grupa Mašinko, nastupiće u subotu, 16. juna, prvi put u Beogradu, u klubu Garaža Dvaesetroika. Kao domaća podrška sviraće bend Pogonbgd, početak svirke zakazan je za 21h, a karte po ceni od 300 dinara, prodavaće se na dan svirke na ulazu kluba.

 

Sastav Mašinko nastaje 2010. godine kada se grupa prijatelja okupila kako bi svirali pank rok i dobro se zabavljali. Uz male rotacije članova po instrumentima i jednu privremenu zamenu na poziciji gitare, trenutno su u sastavu svi koji su ikada prošli kroz njega, pa tako Mašinko broji 6 članova – pevač, bas, bubnjevi i čak tri gitare. Stoga je možda i izlišno opisivati energiju koju Mašinko deli sa publikom na koncertima. Ovaj bend, u svojim tekstovima na ironičan i duhovit način obrađuje svakodnevnicu, u kojoj se često popije koje piće više, ljubav pronalazi na neočekivanim mestima, a prijatelji štite i ispunjavaju ono malo lepih momenta u turobnoj stvarnosti, karakterističnoj za ove prostore. Mašinko je do sada objavio dva samostalna i dva split albuma, sa Frakturom mozga i Debelim prjecednikom. Neke od najpoznatijih pesama Mašinka su „Kako je Potjeh tražio rakiju", „Kad idemo van", „Dolje na dnu", „Kad vjetar kaže stani", „Djevojka za pobede" „Monumentalna"...

 

 Kao podrška zagrebačkoj šestorci, na beogradskom koncertu nastupiće Pogonbgd, bend dobro poznat ovdašnjoj publici po energičnim nastupima i kvalitetnoj svirci. Prošle godine objavili su treći album „Pogonophobia" sa kog su se izdvojile numere „Vagoni", „Ja biću tu", „U redu". Pre toga, Pogon je na sebe skrenuo pažnju izdanjima „U samoodbrani" (2011) i „Moji heroji" (2012). Bend će ove godine svirati na Arsenal Festu 22. juna, 13. jula na Exit-u i 4. jula kao predgrupa legendarnim Ded Kenedisima na njihovom beogradskom koncertu.

 


Uz ovakva dva benda jasno je da publiku očekuje dobar provod i da je Garaža u subotu veče pravi izbor za sve ljubitelje panka i rokenrola. Koncert će početi tačno u 21h, pozivamo sve zainteresovane da dođe malo ranije i uživaju sa nama u DJ programu pre početka svirke. Klub Garaža Dvaestroika nalazi se na adresi Bulevar vojvode Mišića 49,  preko puta Beogradskog sajma, u blizini stare okretnice tramvaja kod Gospodarske mehane.






Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku