Off Duty objavio EP "Putokaz" - priču o nama i njima



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Nikšićki pank rok bend Off Duty, objavio je za Nocturne media EP pod nazivom "Putokaz". Ovo izdanje čine četiri nove pjesme i jedan ranije objavljen singl koji se idealno uklapa u novu fazu rada grupe, a ujedno i zaključuje priču o odlascima i onima koji su ostali da se bore, nama i njima, nekom boljem svijetu i mjestu pojedinca u njemu.


Iako nije prvo izdanje ovog četvročlanog benda, „Putokaz" je skup pjesama koji ih je profilisao, a iz benda su rekli da su se pjesme spontano povezale u cjelinu koja je i idejno i po zvuku prilično definisana i homogena. Moglo bi se reći, mali iskorak ka konceptualnom.


Dok publika čeka na njihovu premijeru na ovogodišnjem Bedem festu kada će prikazati i prvi spot sa ovog materijala, kritika je dobro prihvatila novo izdanje. „Dobili smo od benda Off Duty 'proizvod' koji se može slušati repetitivno, u kome se uvijek može naći nešto novo svakim novim slušanjem, album na kome se zaista pažljivo radilo, glavom, a ne nogama i album koji neće biti progutan od strane vremena u kome je nastao" – piše StereoArt.


Ovo je još jedan dokaz da iskren bend sa iskrenom muzikom može uraditi mnogo, jer kako sami kažu: „Novac nije uključen u ovu priču, nema ga i ne može ga ni biti, tako da je jasno da motivacija dolazi iznutra, iz potrebe za stvaranjem i sviranjem. U Crnoj Gori je bavljenje autorskim radom u muzici hobi, nerijetko i skup hobi, pa ponekad proradi i inat i stvori se dobar singl ili album".


Off Duty iza sebe ima jedan album – „Još jedan dan" (2013.), video spot „Ovdje ima lopova" (2014.) i singl „Oni su uvijek u pravu" (2015.).

Bend čine:
Bojan Kandić, Vasilije Savović, Vuko Jovanović i Milan Gezović.


Više o bendu možete naći na linku

https://www.facebook.com/OffDutyNiksic/

A album besplatno preslušati na:

https://www.deezer.com/en/album/62282152

https://www.youtube.com/watch?list=PLorB1Zv0drj-srfItNfr1DHyzsMW5Nr7x&v=ZCOv2SzU9jc

http://bucanpas.com/bucanpas/fonoteka/#/bend/22




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku