dRUMELODY - umetnik koji oživljava scenu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Istaknuti sarajevski DJ i perkusionista Berin Tuzlić aka dRUMELODY nedavno je promovisao svoj novi album Hyperbola u Beogradu. Ovaj neobični umetnik koji spaja DJ-ing, električni bubanj, ali i  sintetičkih vokale pritom stvarajući jedinstveni LIVE verziju. Njegovi nastupi jednostavno se moraju doživeti u specifičnom okruženju!

https://www.youtube.com/watch?v=GxGZqDAUUbo

Elektro dominacija u punom sjaju najpre je bljesnula na ovogodišnjem festivalu Dev9t, a potom zvanično i na promociji albuma.

Svoje muzičko putovanje dRUMELODY započeo je 2010. iz potrebe koju svaki umetnik u sebi nosi, a to je da na autentičan način kao autor izrazi svoj stav. Ipak on to radi u multimedijalnom paketu gde audio vizuelni koncept kombinuje sa električnim i akustičnim bubnjem, muzikom i filmom.

Iako je svaki album drugačiji od ostalih, Hyperbolu karakterišu i sintetičke note za koje je teško poverovati da ih nije neka pevačica otpevala već da su pomoću specijalnih programa i mašina zapravo stvoreni. Na zanimljiv način Berin spaja nordijsku melanholiju, drugačijih melodija i dinamične trake kao što je Pluton.

https://www.youtube.com/watch?v=naWwvyvXbhw

Publika i često ima osećaj da je deo performansa kao i da sa sobom nakon njegovih nastupa ponese izvesnu energiju koja puni baterije.

https://www.youtube.com/watch?v=1b2oUWZ8yMM




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku