UTABANIM STAZAMA NESPUTANE POEZIJE – zbirka pjesama, kratkih priča, fotografija i grafika „TRAGOVIMA“



Sviđa ti se? Javi ostalima!

UTABANIM STAZAMA NESPUTANE POEZIJE – zbirka pjesama, kratkih priča, fotografija i grafika „TRAGOVIMA"

Naziv zbirke: TRAGOVIMA
Priređivač: Pavle Banjac
Tehnička podrška/Izdavač: Librarion Records & Fanzines
Godina izdanja: 2018

Riječima, fotografijom i slikom možemo puno toga reći - potrebno je poći našim putevima, neprohodnim stazama i budžacima nezaustavljive poetske misli.

Ta prvobitna misao je upravo to zbog čega je nastala zbirka prikladno nazvana „TRAGOVIMA". Na jednom mjestu sadrži više „tragova" koje su stvorili većinom mladi, neafirmisani umjetnici  iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine . Jedna od najbitnijih stvari koja je put, ali i krajnji cilj jeste upravo da se dopusti mladim i talentovanim ljudima da dođu do izražaja, koji do sada nisu imali mnogo, ili nimalo prilika. Poezija, kratka proza, fotografija i slika su se činili kao savršen način prikazivanja  misli prisutnih umjetnika. Iako ne postoji neka određena tema koja se prožima kroz cijelu zbirku, radovi koji se u njoj nalaze nisu potpuno nasumično odabrani , niti su prepušteni slučaju i zaboravu vremena - za svaku pjesmu i priču postoji odgovarajuća fotografija i slika koja je, manje ili više uspješno upotpunjuje , barem tako smatraju priređivači ove zbirke, a na čitaocima je da to i potvrde.

Umjetničko ispoljavanje, bez ograničavanja i  bilo kakvih „pravila" je ono što odjekuje zbirkom. Ne očekujte akademsko „savršenstvo", niti „zašećerene" riječi. Ako se tragovi ne stvaraju i ostaju prisutni u vidokrugu, preostaje samo gubljenje puta, pjesničkog identiteta, gubljenja alternativne kulture, a zatim i kulture jednog naroda, čega su mladi umjetnici iz navedenih država svjesni, i složni u nastojanju da održe taj samostalni umjetnički duh, u zajedništvu i međusobnom poštovanju.

Učesnici zbirke „TRAGOVIMA":
Dajana Bilbija // Đorđe Živković // Danilo Topić // Pavle Banjac // Isidora Banjac // Amna Macić // Kaća Stoiljković // Anđelo Jurkas // Milan Kovačević // Mila Đajić // Desya Lovorov // Vedad Šabanadžović // Dangerous Beat // Kartagina Miletić

Zbirka je dostupna na sledećim linkovima:
- online čitanje: https://en.calameo.com/read/005381165fd774c8d606f

- besplatno skidanje u PDF formatu: http://www.mediafire.com/file/9ektt5p2aylko5u/TRAGOVIMA_-_multimedijalna_zbirka_%282018%29.pdf/file

Štampani primjerci će se moći naručiti kod priređivača zbirke ili izdavača.
Recenzije i prikazi zbirke TRAGOVIMA su poželjni i više nego dobrodošli.

(Pavle Banjac)



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive