Barka Dilo muzičkim spotom najavljuju i albumSviđa ti se? Javi ostalima!

Beogradski bend Barka Dilo objavio je 3. oktobra na YouTube-u svoj prvi zvanični singl ''Nadja'', praćen muzičkim spotom.


"Pesma je zasnovana na 'Nadji' Andrea Bretona, a govori o slučajnosti, lutanju i traženju'', kaže frontmen benda, autor pesme i spota Nikola Radić. Video je snimljen u gradovima Trevu-Treginjek i Trelevern u Bretanji, a montažu potpisuju Vladimir Anastasijević i Dušan Hrecak (MakeIT Production).


Prvi singl Barke Dilo najavljuje njihov predstojeći album prvenac ''Karta slučaja'', koji će se 5. novembra naći na svim većim onlajn servisima pod lejbelom Krokodil Records. Album sadrži deset autorskih pesama i snimljen je u pančevačkom studiju Krokodil, u produkciji Petra Stevanovića iz sastava Ljubičice. Milan Đorđević i Nikola Radić, autorski dvojac Barke Dilo, kažu da je centralna tema ''Karte slučaja'' putovanje, stvarno i simboličko, a svoje radove nazivaju modernom šansonom. Najveća inspiracija su im francuski kantautori (Serž Genzbur, Žak Brel), ali kao svoje uticaje navode i Lenarda Koena i Darka Rundeka, folk i džez. Cenjeni španski fotograf Ćema Mados ustupio je bendu prava na jednu svoju fotografiju koja će se naći na omotu ovog izdanja, dok će se na poleđini CD-a naći fotografija iz serije "Made in India" francuskog fotoreportera Žozefa Melena.


Beogradska promocija albuma i turneja u nekoliko gradova Srbije predviđene su za kraj novembra i decembar.


Spot pogledajte na: https://youtu.be/xSOAdnuVjBE
Više o bendu:
Facebook stranica -
https://www.facebook.com/BarkaDilo/

Instagram - https://www.instagram.com/barka.dilo/
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku