Belgrade Metal United vol. 3 21.12. u SubBeernom centru



Sviđa ti se? Javi ostalima!


Bendovi Past Redemption, War Engine, Nemesis, Void Inn i Vicery nastupiće na Belgrade Metal United festivalu koji će biti održan u petak 21. decembra u SubBeernom Centru u Beogradu. Pored beogradskih bendova Void Inn, Nemesis  i Vicery i žestokih momaka iz novosadskog benda War Engine, ovog puta beogradska publika će po prvi put moći da čuje bugarski bend Past Redemption.


Nakon dva uspešno organizovana Belgrade Metal United festivala 2016., i 2017. godine, organizatori su odlučili da nastave sa radom i naprave novo okupljanje. I ove godine, svi ljubitelji tvrdog zvuka će moći da uživaju u šarenolikom line-up(u) festivala. Za razliku od prethodnih godina, ovog puta publika će imati priliku da, pored domaćih bendova, čuje i bugarski death/grindcore bend Past Redemption, koji će prvi put nastupiti u Beogradu.


Karte će se prodavati na dan koncerta na ulazu SubBeernog Centra. Početak koncerta je zakazan za tačno 20 časova. Kako bi motivisali publiku da dođe na vreme, organizatori su odlučili da će se ulaznice prodavati po ceni od 400 dinara do 20 časova, a posle 20 časova po ceni od 500 dinara.




Past Redemption

Past Redemption je osnovan u Sofiji leta 1992. Na jesen 1993. godine bend snima svoj prvi album pod nazivom "Decomposed" koji "Riva Sound" izdaje iste godine. Album je žanrovski određen kao grind/death metal i postao je prilično zapažen od strane lokalne publike. „Decomposed" je stajao čak dva meseca na prvom mestu nacionalne muzičke liste kao najprodavaniji album te godine. Leta 1994. godine bend ponovo ulazi u studio i snima svoj drugi album „Useless Amputations", koji se krajem avgusta iste godine pojavljuje na muzičkom tržištu. Bend potom odlazi na turneju po Bugarskoj tokom koje gitarista Krasimir povređuje ruku zbog čega biva prinuđen da neko vreme prestane sa sviranjem. Nakon tog nemilog događaja bend se raspada. Deset godina kasnije bubnjar Stiven i Krasimir odlučuju da je vreme da se bend ponovo oformi. Posle nekoliko izmena, pridružuju im se Mitko (bas) i Deni (vokal) i bend počinje da radi na novom materijalu. Nakon nekoliko nastupa, momci odlučuju da nađu još jednog gitaristu. Srećom jako brzo pronalaze pravog člana i bendu se prdružuje Ivan. U proleće 2005. Past Redemption ponovo ulazi u studio i snima svoj treći album pod nazivom "Forever Burning Scorn". 21. decembra 2005. album se pojavljuje u muzičkim prodavnicama. U međuvremenu bend počinje da radi na novom materijalu i njihov stil postaje još brutalniji death/grind. Dve godine kasnije Past Redemption snima koncert u DVD formatu sa remasterovanim numeram i video spotovima sa albuma "Decomposed" (1993). Nakon toga bend napušta muzičku kuću Counterattack, za koju su izdali album "Forever Burning Scorn", i izbacuje na tržište album pod nazivom "Unleashed Emptiness". 2012. godine snimaju pesmu i video (Fraud) za kratkometražni film Big-Small. 2015. godine ponovo dolazi do promene u postavi benda. Godinu dana kasnije bend izbacuje singl "Homicide". Past Redemption trenutno radi na novom albumu koji će se zvati "Final Redemption".

Članovi:

Stiven – bubnjevi;

Aleks - gitara, vokal;

Svetlin - bas,vokal.


Void Inn

Void Inn je alternativni hevi metal bend formiran 2010. godine u Los Anđelesu. Formirali su ga članovi Jelena Vujanović (vokal) i Siniša Pejović (gitara), koji su za to vreme zavrsavali studije na prestižnom Musicians Institute-u u Holivudu. Bend možete prepoznati po žestokim rifovima (Ala Black Sabbath), neparnim ritmovima, virtuoznim gitarskim deonicama i jedinstvenom vokalu velikog raspona tonova i širokog spektra boja. Void Inn se ubrzo ističe i probija na urbanoj L.A - rok i metal sceni između ostalog gostujući po kultnim klubovima na Sunset Strip-u kao što su Whiskey a Go go, Rainbow, Key club, Viper room sa uvek zapaženim nastupom. Krajem 2010. godine bend ulazi u studio i samostalno snima demo cd sa tri autorske pesme. Demo dobija pozitivne kritike na raznim internet sajtovima koje pomažu da se bend rangira veoma visoko na web sajtu Reverb Nation. Pesma "Last Exit For Lost" je bila puštana na nekoliko internet radio stanica u S.A.D i Kanadi. Zvuk benda je pod velikim uticajem rada sastava kao sto su Danzig, Alice in Chains, Down, Megadeth.. Tekstovi su mračni i opskurni napisani na engleskom jeziku čineći jedinstvenu celinu sa muzikom. Krajem 2011. godine bend se premešta u Beograd gde nastavlja sa radom. Pored velikog broja klupskih svirki širom Srbije, Void Inn ste do sada imali prilike da čujete i na raznim festivalima između kojih su najznačajniji Zaječarska Gitarijada, Lake Fest (Nikšić) I SLF (Šabac), Revoluion Festival (Rumunija), Exit Festival (Novi Sad). Void Inn 2016. objavljuje svoj prvi album pod nazivom "I Can Hope". U julu 2017. godine odlaze na evropsku turneju u sklopu koje posećuju deset zemalja uključujući Nemačku, Češku, Poljsku, Slovačku. Nakon turneje nastavljaju sa koncertima po Srbiji i regionu. Bend trenutno radi na svom drugom albumu "End This Game".

Članovi:

Jelena Vujanović – vokal;

Siniša Pejović – gitara;

Marko Đorić – bas;

Marko Mrčarica – bubnjevi.


Nemesis

Nemesis je jedini ženski melodic death metal bend u Srbiji. Nastao je krajem 2013. godine u Beogradu, po ugledu na Arch Enemy. Tokom prvog sastanka shvatile su da bi idealno rešenje bilo da u tom bendu sviraju samo devojke. Prvobitno su izvodile pesme drugih bendova, ali se trenutno bave isključivo autorskim radom i zapravo momenat kada su počele da sviraju autorske pesme smatraju trenutkom kada je bend zvanično oformljen. Bend je više puta nastupao u lokalnim beogradskim klubovima kao i Domu omladine Beograda, Kulturnom centru Studentski grad i Centru za kulturu „Božidarac". Osim toga pobednice su Demo masters festivala 2014. godine u kategoriji kaver bendova, organizatorke festivala „Žene sviraju sve" i učesnice festivala „Hajde da virimo" koji je održan u Apolo dvorani u Pančevu. Takođe, imale su zapažen nastup u Novom Sadu na Metal United Festivalu, Beogradskom autorskom rok festivalu (BARF) i na banjalučkom Demofestu gde su nastupile u samom finalu festivala i izazvale odlične reakcije kod publike. Vođene dobrim iskustvom nastavile su sa nastupima u regionu pa su održale koncerte i u Sarajevu, Mostaru, Plovdivu, Sofiji, Ljubljani, Zagrebu i Mariboru. Na ovogodišnjem Bunt Rok festivalu osvojile su drugo mesto i tokom 2018. godine nastupale na festivalima Exit, Beer Fest, Arsenal Fest, Revolution Temišvar, Beer Garden i na Festivalu srpskog podzemlja. Nastupale su i kao podrška ženskom trash metal bendu Nervosa iz Brazila, kao i čuvenom folk metal sastavu Pero Defformero. Trenutno su u procesu miksanja svog albuma prvenca.

Članice:

Sanja Drča – vokal;

Aleksandra Petrović – gitara;

Tijana Milivojević – gitara;

Biljana Sovilj – bas;

Selena Simić – bubnjevi.


Vicery

VICERY (Vaiseri) su leta 2016. godine osnovali Ivana Momčilović na vokalima i Elio Rigonat na svim instrumentima. Započet kao eksperimentalni projekat, bend je par meseci kasnije, 28. Decembra, objavio svoj prvi EP "Vicery". Okarakterisan spojem više metal žanrova, kao što su Death Metal, Indsutrial metal, Groove Metal i NU Metal u jedan savremeni zvuk. 22. Avgusta 2017, Vicery je samostalno odštampao svoje prve CDove i objavio ih kroz sopstvenu izdavačku kuću LOM, a samo tri dana kasnije potpisao za ruskog izdavača "Narcoleptica Productions" i dobio izdanje na kaseti. Desetog Avgusta objavljen je prvi album benda "Devolution..." kroz izdavačke kuće Narcoleptica Productions (RUS), United By Chaos (FIN) i LOM (SRB). Sačinjen od deset pesama, album je okarakterisan eksperimentalnim pristupom death metalu, mešanjem neuobičajenih ritmova, gitarskih deonica u alternativnim štimovima, retro klavijatura i egzotičnih instrumenata sa tradicionalnim suvim i dubokim death metal vokalima.




War Engine

War Engine je novosadski bend koji već godinama hara po sceni, nastao je početkom 2009. godine i od tada svira svoju verziju hardcore thrash metala. 2011. objavljuju prvi EP "Chemical Warfare", zatim 2012. sledi EP "Machete", gde bend nakon četiri godine menja postavu i od petočlanog benda postaju četvoročlani bend. Krajem 2012. godine izlazi i album prvenac "Adrenaline Rush". Nakon mnogo sviranja po festivalima i bezbroj klubskih svirki, u bendu ponovo dolazi do promene postave. Bend postaje tročlana ekipa, gde osnivač benda i gitarista Dušan Mijolić preuzima na sebe pevačke deonice. Nakon nekoliko godina i nekoliko snimljenih singlova i spotova, izbacuju svoj, drugi po redu, full lenght album The Verdict koji trenutno i promovišu.

Članovi:

Dušan Mijolić – gitara, vokal

Milan Pećanac – bas, prateći vokal

Stefan Stanić - bubnjevi




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku