Centurion najavljuje novi singl i nastup povodom desetogodišnjice benda



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Beogradski hevi metal bend Centurion najavio je novi singl na svojoj Fejsbuk stranici, nazvan po samom bendu – Centurion – za 1. decembar tekuće godine. Singl će biti dostupan na njihovom Youtube kanalu.

„Ovo je prvi materijal koji objavljujemo nakon čak pet godina, kad je izašla „Tragedija Genija", tada demo singl. „Centurion" je ujedno i prvi singl sa našeg predstojećeg albuma, o kom ćemo više reči imati jako uskoro.", saopštio je Đorđe Luković, gitarista benda, „Ono šta izdvaja ovu pesmu od trenutno
dostupnog materijala je to što smo prvi put eksperimentisali i sa orkestarskim elementima, pri čemu smo se odlučili da te deonice odsviraju pravi svirači, a ne sempleri. Ovo, doduše, nije jedina pesma na albumu sa takvim deonicama."

Singl, a takođe i album koji je bio u fazi snimanja još od 2015. godine, je sniman i produciran u studiju Citadela Sound Production od strane Luke Matkovića (Quasarborn).

Par dana ranije bend je najavio i jubilarni koncert u beogradskom klubu Elektropionir 15. decembra, na kom će obeležiti deset godina postojanja.

„Doživeti deset godina kao hevi metal bend u Srbiji nije mala stvar. Bilo je dosta uspona i padova u bendu, pogotovo u poslednjih par godina, ali smatramo da smo danas motivisani više no ikad. Spremili smo dosta iznenađenja za 15. decembar, kao i reminiscencija na naše, takoreći, „demo" godine.", dodao
je Đorđe.

Nastup počinje u 21 čas, a karte će biti dostupne na ulazu po ceni od 300 dinara.

Centurion je nastao 2008. godine kao progresivni hevi metal bend sa primesama balkanskog etno zvuka.
Trenutnu postavu benda čine Miloš Marjanović (vokal), Đorđe Luković (gitara), Stefan Tomić (gitara), Miloš Galović (bas gitara) i Dušan Mitrović (bubanj).



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku