dreDDup su objavili novi album!!Sviđa ti se? Javi ostalima!

Posle skoro tri godine studijske pauze, novosadski indastrijal rokeri dreDDup, objavili su svoj osmi po redu album!  Konačno, 'SOYUZ' album je tu pred vama! Album sadrži 15 potpuno novih pesama koje se stilski veoma razlikuju ali opet imaju dreDDup pečat u sebi. Balans između DIY estetike i komercijalnog zvuka je ponovo prisutan. U moru kratkih albuma, čija dužina ne prelazi 30 minuta, dreDDup se odvažio i uradio jedan dugosvirajući album od punih sat vremena. "Iako su danas moderni mali zalogaji za slušaoce, mi smo rešili da ipak napravimo dugačak album jer smo idalje verovanja da pravimo muziku za ljude koji je slušaju te nisu od onih koji je gledaju." - kažu iz benda. Teme tekstova pesama na 'Soyuz'-u su raznolike - neke govore o odlasku kralja, neke o izdajstvima prijatelja, o sado mazohizmu, o sveprisutnijoj odsutnosti ličnosti pojedinaca, o hodočašćima buke kao i putevima ka onostranom i želji da se ne učestvuje u kolektivnom ludilu. Album je u potpunosti vanžanrovski, sa jakim temeljom industrial elektronike.

Sniman je, sa kratkim prekidima u periodu od kraja 2016. do novembra 2018. godine i kompletna produkcija je rađena u DURU studiju u Novom Sadu. Glavni producent i aranžer zvuka je opet bio Mihajlo Obrenov, frontmen benda. "Mi smo energija koju pravimo, ako vas osvetli, to je dobro, ako ne - nemate sreće", poručuju dreDDup. Bend je ovim albumom zapečatio tačno 22. godine postojanja te je i pored modernijeg zvuka želeo da ukombinuje kratke osvrte ka svom starom zvuku. Za sada, fizičko izdanje nije u planu. "Ukoliko nam se zainteresovani izdavači jave, spremni smo na pregovore - ovo je album svakako namenjen celoj planeti a ne jednom podneblju te je zato na prvom mestu ONLINE." -  poručuju iz grupe.

Omot izdanja uradila je dizajnerka Blanka Pavlović a od muzičkih gostiju na albumu ovaj put tu je samo bubnjar Siniša Radovančev Simbe (Lost Propelleros, Prljavi Gnušavci, S.o.K. Noise, Casillas) koji je za bend odsvirao pozadinske bubnjeve. Ovo je ujedno i Simbetov poslednji studijski snimak jer je iznenada preminuo 2017. godine. Album se može poručiti online preko sajta Bandcamp a za fanove koji su zainteresovani da ga samo poslušaju, okačen je i na servis YouTube.

Dva spota sa albuma su već urađena, za pesme 'Ctrl Alt Death' i 'The Last Dance' a dreDDup uskoro planiraju da snime još dva spota.
Uživajte uz album 'Soyuz' i slušajte ga glasno!!

naslovi pesama:

01 A King Lies Dead (2:29)
02 Boulevard of Broken Heels (6:18)
03 Houdini Waltz (5:22)
04 Ctrl Alt Death (3:06)
05 The Last Dance (4:47)
06 Disciples of Noise (6:14)
07 Run Baby Run (6:50)
08 Dick Rave (5:24)
09 Travel Well (1:44)
10 Raziel (5:34)
11 BrokKen (1:09)
12 Dark Street Boys (1:25)
13 Toccata and CentriFugue (4:44)
14 Petrichor (5:38)
15 Charon's obol (0:54)

linkovi ka servisima za kupovinu i preslušavanje:

Bandcamp:
https://dreddup.bandcamp.com/album/soyuz-2018Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku