Kolja u Novom Sadu i Pančevu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Muzičar Nikola Pejaković Kolja nastavlja promociju novog albuma "4 Prsta" koncertima 12. decembra (20:00) u Studiju M u Novom Sadu i 13. decembra (20:00) u Domu vojske u Pančevu.

Kolja se nakon tri godine vraća u Novi Sad, gde je tada prvi put u karijeri svirao u rasprodatom klubu "Kvorter", a iste zime je bio uspešno koncertno debitovao i u Pančevu. Pre nekoliko dana je održao trijumfalan koncert u rasprodatoj Kombank dvorani (bivši Dom sindikata) u Beogradu. 

"Imam divnu i odanu publiku, koja voli moju muziku. Moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka", kaže Kolja. 

Kultni autor, gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja objavio je letos novi album "4 Prsta" (izdavač Long Play), pozamašnu zbirku od čak 19, u bluzu utemeljenih ali ipak žanrovski raznolikih, kompozicija. Album "4 Prsta" donosi sa strašću odsvirane bluzične stvari kakve su "Starost neće nikoga da čeka", "Došla si kasno" ili "Slika pokojnog druga", ali zatim zna da poleti u soul-pop "Nema me bez nje" ili uspori sa laganom "Uzmi ovu pesmu" i reflektivnom "Život je san", čak skrene u pevanje na engleskom u "Land of Hope" ili iznenadi sa tri, gudačima obojena, instrumentala. Na novom albumu Kolja iznenađuje komponovanjem muzike na stihove velikog srpskog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja (1833-1904).

"Ovaj album je pun muzike, duboko je zarezao u muzičku prošlost, svest i stanje mog producenta, gitariste i prijatelja Voje Aralice i mene, tako da ga ja, zaista, posmatram kao moj ključni i najbolji album... Želim da ova ploča dođe do ljudi i da se sluša. Ranije, nisam baš puno mario za to", ističe Kolja.

U Koljinom bendu su uz gitaristu Voju Aralicu i klavijaturistu Ivana Aleksijevića Pančevca, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević.

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se na muzičkoj sceni predstavio albumima "Mama, nemoj plakati" (2001), "Kolja" (2009) i "Grobovlasnici" (2013).

Ulaznica za novosadski koncert su već nekoliko dana u prodaji i ostalo ih je jako malo, dok prodaja za Pančevo kreće u petak 23. novembra. Više informacija na eventovima.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku