Ludwig Ludwig: Dobrodošli na „Popodnevnu zabavu za ljubitelje žabokrečine“



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pre samo nekoliko nedelja maestro Zoran Vasić u svojoj je "Košnici" završio produkciju, a već od danas imate priliku da okusite novo regionalno dugosvirajuće diskografsko remek-delo, debitantsko ostvarenje čudnovatog kruševačkog dua Ludwig Ludwig, pod prigodnim nazivom „Popodnevna zabava za ljubitelje žabokrečine" (Take It Or Leave It Records).

Ludwig Ludwig je dvočlani post punk electro industrial sastav osnovan jula 2016, sačinjen od lidera grupa Katabazija (Ljubiša Jovanović aka Ponoćni Vodeničar - vokal) i Scarps (Saša Ognjanović - gitare & programiranje; i kompletan grafički dizajn izdanja). Njih dvojica su, nakon raspada kultne grupe Katabazija, nastavili da razvijaju svoju priču i nakon dve godine mukotrpnog rada stiglo je i ovo, po onima koji su imali prilike da ga preslušaju - kapitalno izdanje! Na njemu se našlo devet "ne tako lakih" komada, neki singlovi su već dobro poznati pratiocima Ludwigovih aktivnosti (Idu gradom, Kao san, Moj Bog, Naglo...), dok je jedina neautorska tema na albumu zapravo posveta Valteru Kocijančiću i legendarnim riječkim Parafima - famozna "Narodna pjesma".

Gitarista i kompozitor Saša Ognjanović ovako objašnjava ideju i poentu ovog izdanja: "Prvi album grupe Ludwig Ludwig je, što se tiče muzike, ideja koju sam davno imao. Kategorično sam odlučio da to ne realizujem sa živim bendom jer rezultat ne bi bio ekstremno jednostavam kako sam jedino želeo. Elektronske podloge sam pravio tako da plesno podržavaju gitarske rifove i razlaganja akorda. Ljuba sa svojim tekstovima i načinom pevanja je idealno zaokružio celu zvučnu sliku".

Ljubiša rečenom dodaje: „Ludwig Ludwig je mesto za srećne pajace. Nekako mi se čini da sam baš to želeo da budem kad porastem. Srećan pajac koji se ozbiljno šali. I, evo, na prvoj polovini popodnevne zabave za ljubitelje žabokrečine smo ozbiljni, dok se na drugoj "šalimo". Zaista, kakva je to zabava?"

Album je dostupan fizički na kompakt disk formatu i na svim relevantnim digitalnim platformama:

Google play  https://tinyurl.com/yblthlqu

Amazon  https://tinyurl.com/y8ppx8n2

Deezer    https://tinyurl.com/y8ll23v5

iTUnes    https://tinyurl.com/y99h5sad

Spotify    https://open.spotify.com/album/1dw7c6lQLvM8J7VUcz73lW?si=pie3JONmR2ebsKplajf76w

Na konstataciju da su odbili da se redizajniraju fizički za novi „projekat", u odnosu na Katabaziju, i da su i dalje u svojim odorama Ponoćni Vodeničar veli: "Bilo bi licemerno da je drugačije, onda bi se ispostavilo da je sve rađeno po nekom šablonu „fazonu" kao što rekoh, a mi definitivno ne vidimo sebe tu – u tim spremljenim marketinškim trikovima. Zaista osećam prezir i gnušanje prema takvim stvarima. Ta odora više otkriva nego što sakriva, to je glavna poruka. Da pratim modu ne mogu i neću, imam par farmerica, jedan džemper, jednu jaknu i to je sve, ne mogu da trošim energiju na to. Ona me dovodi u izmenjeno stanje, zato mi je potrebna… da nema nje bio bih zatvoren, sputan, pravi mrgud… ovako se rasplinem i rastavim na atome te skupljam graške znoja i suza jezikom što u nesvesti ima fantastičan ukus, ukus pobede nad sopstvom".




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku