Multimedijalni projekat sarajevskog pisca Mirnesa Alispahića i niškog benda Hazel



Sviđa ti se? Javi ostalima!


"Tražim te dok pokušavam da zaspim,

U magli prsti grabe ispod tvoje kože.

Ali budna sam u ovom košmaru I gasnem,

da li ljubav ovo podneti sad može? "

Tako počinje prva strofa pesme Niz paukovu nit grupe Hazel iz Niša. I to ne bi bilo tako neobičan početak teksta, da nije vezan za nešto drugo umesto muzičke scene. Naime, ova pesma je inspirisana romanom, koji nas uskoro očekuje u izdavaštvu Autostoperskog vodiča kroz fantastiku.  Roman pod nazivom Niz paukovu nit Mirnesa Alispahića, sarajevskog pisca inspirisao je tekstopisca grupe Hazel da pod istim nazivom napiše pesmu. Ovaj multimedijalni projekat rezultiraće EP-om Niz paukovu nit, koji će izaći u isto vreme kad I roman prvenac gospodina Alispahića. Uživaćete u četiri kvalitetne pesme  mladog autorskog benda iz Niša, koji je 2016.godine pobedio na Medijana Balkanrock festivalu.

Što se tiče samog romana, na kome se intenzivno radilo u poslednje dve godine, urednici za njega imaju samo reči hvale.  " Niz paukovu nit je debitantski roman Mirnesa Alispahića, pisca koji je svojim kratkim pričama već pokazao izuzetan talenat,  te samim tim sebe svrstao među one od kojih ćete uvek mnogo očekivati.

Sve ljubavi prevazilaze granice i prepreke. Tako i ova ljubavna priča, ne samo da prevazilazi dimenzije i smrt, već i okvire samog žanra i fandomske publike. No, to uopšte ne znači da ovo nije fantastika, ali nećemo da Vam kvarimo čitanje."rekao nam je Kristijan Šarac iz AVKF.

Šta nas to očekuje?  Zapravo, vrlo zrelo štivo, koje se bavi graničnim pitanjima života I smrti, ljubavi, žudnje, mogućeg I nemogućeg.  Uvućiće vas u svoj svet do te mere da nećete moći da ga ispustite iz ruku, definišete Ili dokučite. Prodrmaće vas, zbuniti, obuzeti.  Eto bar desetak razloga da se bacite na čitanje čim izađe.

Izlazak ovog romana nas očekuje pred Novu godinu, nadamo se da ćete obezbediti na vreme svoj primerak. Uz roman ćete moći da dobijete I cd sa istoimenom pesmom grupe Hazel.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku